hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin tarihi bir yatırım açıkladı

    Çin tarihi bir yatırım açıkladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Teknoloji dünyasının çiplere olan ihtiyacının her geçen gün artması, çip endüstrisinin şu an en hızlı büyüyen pazarlardan birine dönüşmesini sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yüzden pek çok ülke bu alana önemli yatırımlar yapıyor. Öte yandan bu çiplerin pek çok alanda kritik hale gelmesi, bunu devletler arası rekabetin de bir parçası haline getirmiş durumda.

    Nitekim ABD, Çin, Güney Kore gibi ülkeler bu alanda rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için önemli yatırımlar yapıyor. Hatırlarsanız daha birkaç hafta önce ABD’nin bu alana önemli bir yatırım yapacağı haberini sizinle paylaşmıştık. Şimdi benzer bir haber Çin’den geldi. Ancak Çin’in bu alana yaptığı yatırım çok daha büyük olacak.

    Yarı iletken endüstrisini daha da büyütmek için yeni bir fon yaratan Çin hükumeti, gitgide daha kritik hale gelen bu endüstriye 344 milyar yen, yani yaklaşık 47 milyar dolar yatırım yapacak.

    Reuters’in haberine göre 47 milyar dolarlık bu tarihi yatırım, Çin Ekonomi Bakanlığı ile Çin merkezli altı bankanın işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. Bu giriş sayesinde Çin’in yarı iletken üretim kapasitesi kayda değer ölçüde arttırılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu artışın tam olarak ne kadar olacağı ise şimdilik açıklanmadı. Ancak bu girişimin sonuçlarını muhtemelen çok yakında bir gelecekte görmeye başlayacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow