hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ChatGPT’nin paralı versiyonlarına ilgi artıyor

    ChatGPT’nin paralı versiyonlarına ilgi artıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    OpenAI’ın paralı kullanıcı sayısı bu hafta önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, bugün en çok kullanılan yapay zeka programı olarak zirveyi almış durumda. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamaya göre ChatGPT’nin 200 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu 200 milyonun büyük bölümü uygulamayı ücretsiz olarak kullanıyor olsa da bu programın daha gelişmiş versiyonları ve farklı fonksiyonları için para ödemeye razı olanların sayısı da hızla artıyor. Bloomberg’in haberine göre OpenAI’ın paralı kullanıcılarının sayısı bir milyonu aşmış durumda. Belki daha da önemlisi bu sayı hızla artmaya devam ediyor.

    Bu paralı kullanıcıların önemli bir kısmını kurumsal müşteriler oluşturuyor. ChatGPT günlük kullanımda pek çok alanda kullanılabiliyor. İş dünyasında çalışanlara  yardımcı olabilecek, hatta bunlardan bazılarının yerini alabilecek fonksiyonlar da ChatGPT’nin sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Öte yandan ChatGPT’nin Edu versiyonunu kullanan üniversite görevlileri de bu 1 milyon kullanıcının içerisinde yer alıyor.

    ChatGPT’nin başlattığı yapay zeka patlamasının tüm teknoloji dünyasını sarması, aradan geçen bir yılda ChatGPT’ye pek çok rakip çıkmasını sağladı. Ancak bu artan rekabete rağmen kullanıcıların, özellikle de kurumsal müşterilerin bir numaralı tercihi ChatGPT olmaya devam ediyor. Bu da OpenAI’a yapay zeka pazarında önemli bir avantaj sağlıyor. Tabii bunun böyle kalması için şirketin sürekli ürünlerini yenilemesi ve daha da geliştirmesi gerekiyor. Çünkü yapay zeka alanında her gün başka bir atılım yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow