hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu özellik Samsung Galaxy cihazlarda kullanılamayacak

    Bu özellik Samsung Galaxy cihazlarda kullanılamayacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bu yılın sonlarında yayınlanmaya hazırlanan Android 15, Google’ın yeni özelliklerine ince ayar yapmasıyla dikkat çekiyor. Bunlardan biri Instant Hotspot olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yenilikler arasında, Android tabletlerin ve Chromebook’ların bir telefonun erişim noktasına sorunsuz bir şekilde bağlanmasını sağlayan kullanışlı bir araç olan Instant Hotspot (Anında Erişim Noktası) da bulunuyor. Ancak, son raporlar bu özelliğin Samsung Galaxy cihazlarda kullanılamayacağını doğruluyor.

    Özellik tabletinizi veya Chromebook’unuzu telefonunuzun internetine bağlama sürecini basitleştirir. Wi-Fi olmadığı durumlarda ve kapsama alanı içindeyken, cihazınızda telefonun erişim noktasına bağlanmanızı öneren bir açılır pencere görünecektir. Bu, sorunsuz ve sezgisel bir deneyim sunuyor.

    Galaxy kullanıcıları için bu özellik tanıdık gelebilir çünkü Samsung’un One UI arayüzü zaten benzer bir işlevsellik sunan Otomatik Erişim Noktası adı verilen bir özelliğe sahiptir. Her iki özellik de aynı hedefe, yani tabletinizi veya Chromebook’unuzu telefonunuzun internetine bağlamaya ulaşır. Ancak, Samsung’un mevcut çözümü bu işlemi zaten sağladığı için, Instant Hotspot özelliği Galaxy cihazlarda kullanılmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Android 15 ile gelen özellik, kullanıcıların tablet ve Chromebook’larını telefonlarının internetine kolayca bağlamalarını sağlayan etkili bir araç sunuyor. Ancak, Samsung kullanıcıları için bu özellik, One UI’nin zaten sunduğu benzer işlevsellik  nedeniyle gerekli olmayacak.

    Bu durum, Samsung’un Otomatik Erişim Noktası’nın sadece Galaxy cihazlarıyla sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır, oysa Google’ın Instant Hotspot’u daha geniş bir cihaz yelpazesi ile uyumludur.

    Samsung kullanıcıları bir süredir Auto Hotspot’un keyfini çıkarsa da Android 15’te Instant Hotspot’un bulunmaması, deneyimlerini pek etkilemeyecek. Yalnızca Samsung Galaxy cihazlarını kullandığınız sürece Instant Hotspot’un avantajlarını kaçırmayacaksınız.  Ancak Auto Hotspot’u diğer Android tabletler veya Chromebook’larla kullanmayı umuyorsanız, Android 15 geldiğinde kendinizi dışarıda kalmış bulabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow