hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Black Myth: Wukong rekora koşuyor

    Black Myth: Wukong rekora koşuyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Black Myth: Wukong’un aynı anda 2 milyondan fazla oyuncuya ulaşması, Steam’in de kendi eşzamanlı oyuncu rekorunu kırmasını sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyunseverler tarafından uzunca bir süredir merakla beklenen Black Myth: Wukong, geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluştu. Daha önce yayınlanan fragmanları ve oynanış videolarıyla heyecan yaratan oyun, ortaya koyduğu etkileyici iş sayesinde bu heyecanın karşılığını verdi.

    Eleştirmenlerden geçer not alan oyun, oyunseverlerin de beğenisini kazandı. Bu da satış rakamlarını yansıdı. Son yılların en çok satan oyunlarından biri olan Black Myth: Wukong, sadece dört gün içinde 10 milyon kopya satarak Elden Ring ve Hogwarts Legacy gibi dev yapımları bile kıskandıracak bir performans sergiledi.

    PC oyuncularından da büyük ilgi gören Black Myth: Wukong, Steam’de 2.4 milyon eş zamanlı oyuncuya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Oyunun gördüğü bu yoğun ilgi, Steam’i de yeni bir rekora taşıdı. Dün gün içinde 37 milyon 242 bin 724 eş zamanlı oyuncuya ulaşan Steam, böylece tarihinde ilk kez 37 milyon barajını aşarak yeni bir rekora imza attı.
    Steam, bu yılın başından beri kendi rekorunu adım adım geliştiriyor. Bu yılın başında 33.7 milyon eşzamanlı oyuncuyla rekorunu geliştiren Steam, yıl boyu bu sayıyı daha da büyüttü ve ağustos ayını geride bırakmak üzere olduğumuz şu günlerde 37 milyon barajını da aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yukarıda da belirttiğimiz üzere bu başarıda Black Myth: Wukong’un payı büyük. PC oyuncularından büyük ilgi gören oyun, 2.4 milyon eşzamanlı oyuncuya ulaşarak Palworld ve CS:GO gibi popüler yapımları bile geride bıraktı ve Steam’de bugüne kadar en çok eşzamanlı oyuncu çeken ikinci oyun oldu. Bir numaranın sahibi ise hala PUBG.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow