hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arkeoloji Müzesi'ndeki hayalet!

    Arkeoloji Müzesindeki hayalet
    expand

    İtalya'nın Napoli kentindeki Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar yapan bir mimar, bir kız çocuğunun hayaletini fotoğrafladığını iddia etti. Bunun üzerine uzmanlar, müzede inceleme yapma kararı aldı.

    Napoli, şu günlerde bir hayalet hikayesiyle çalkalanıyor. Il Mattino gazetesinin haberine göre, Arkeoloji Müzesi'nde bir kız çocuğunun hayaleti geziniyor.

    Üstelik bu bir söylentiyle kalmadı hayalet, müzedeki çalışmalardan sorumlu Mimar Oreste Albarano tarafından da fotoğraflandı.

    Hayalet hikayelerine asla inanmadığını söyleyen Albarano, 18. Yüzyıl tarzında bir elbise giymiş olan küçük kız çocuğunun siluetini gözleriyle gördüğünü ve hemen cep telefonuyla fotoğrafladığını söyledi.

    Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan mimar, doğaüstü olaylar üzerinde uzmanlaşmış üniversite profesörlerini arayarak, müzede inceleme yapmalarını istedi. Eylül ayında müzeye gelecek olan uzmanların hayaletin gelmesini bekleyeceği belirtildi.

    Hayalet yalanlarına inanmadığını söyleyen müzenin Müdürü Valeria Sampaolo ise, “Tamamen fantezi ürünü. Bu hikayeleri bir yana bırakalım. Biz burada etten kemikten bir şekilde turistleri bekliyoruz" dedi.

    Şehirde buna benzer bir olay 2006 yılında da yaşanmıştı. Koleradan ölenlerin bulunduğu bir mezarlığı ziyaret eden bir adam, yine 18. Yüzyıl tarzı elbise giymiş olan bir kız çocuğunun siluetini gördüğünü iddia etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow