7.5 milyon yıllık devekuşu yumurtası

Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Serdar Mayda, 2008 yazında, Uşak'a bağlı Karabeyli Köyü'nde yaptıkları arazi çalışmaları sırasında bulunan devekuşu yumurtasının 7.5 milyon yıllık olduğunu belirtti.
Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cihat Alçiçek'in önerdiği arazide çalışırken buldukları devekuşu yumurtasını Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne getirdiklerini söyleyen Dr. Serdar Mayda, şöyle konuştu:
"İlk incelemede devekuşu yumurtasının 7.5 milyon yıllık olduğunu ortaya çıkardık. Günümüz yumurtalarından yüzde 25 daha iri ve soyu tükenmiş bir kuşa ait olduğunu tahmin ediyoruz. Kırılmadığı için içindeki embriyonun kalıtsallarıyla bugüne kadar doğal yapısı korunmuş. Yumurtanın içindeki embriyonun da testler ve incelemeler yaparak yapısını araştırıyoruz. Şu ana kadar bulunan, güncel şeklini koruyan, en eksiksiz tek örnek olma özelliğine sahip. Aynı bölgede zürafa, domuz, sırtlan fosilleri de bol miktarda var. Günümüz Afrika'sının 7.5 milyon yıl önceki izleri Ege Bölgesi'nde yaşanmış."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bilim insanlarından yeni keşif: Dünya üzerinde böylesi görülmemişti!
NASA'dan heyecan veren görüntüler: Mars'ta meteorlar fotoğraflandı
Depremler artacak: Kıtalar yeniden birleşiyor! Bilim insanları ortaya çıkardı
On yıllar sonra ilk kez! James Webb'ten yeni bir başarı
İsviçreli bilim insanı tarih verdi: 25 yıl sonra uzaylılarla tanışabiliriz