Bilim insanları şimdi de yapay zeka için bir virüs keşfetti
Güvenlik araştırmacıları, kötü amaçlı yazılım yaymak ve verileri çalmak amacıyla insanların e-postalarına sızabilen, kendi kendini kopyalayan bir yapay zeka solucanı geliştirdi.
1988’deki ilk bilgisayar solucanından sonra Morris II olarak adlandırılan bilgisayar solucanı, üretken yapay zeka ABD ve İsrail’den uluslararası bir ekip tarafından yaratıldı. Solucan, OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın Gemini’si gibi popüler araçları kullanan AI destekli uygulamaları hedeflemek için tasarlandı. GenAI destekli e-posta asistanlarının kişisel verileri çalması ve spam kampanyaları başlatması zaten kanıtlanmış durumda.
Araştırmacılar, solucanın yeni bir “sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılım” türünü temsil ettiği konusunda uyardı; çünkü kurbanın kötü amaçlı etkinliği tetiklemek veya hatta yaymak için herhangi bir şeye tıklaması gerekmiyor. Bunun yerine, üretken yapay zeka aracının otomatik eylemiyle gerçekleştirilir.
Araştırma, ‘ComPromptMized: GenAI destekli uygulamaları hedef alan sıfır tıklamalı solucanların serbest bırakılması’ başlıklı bir çalışmada ayrıntılı olarak açıklandı.
ChatGPT’nin 2022’de piyasaya sürülmesinden bu yana güvenlik araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının ve siber suçluların saldırı gerçekleştirmek için bazı üretken AI unsurlarını kullanma potansiyeline dikkat çekti. Günümüzde AI son hız gelişirken bir de üstüne AI temelli virüs de eklendi denebilir. Bu kapsamda modern dünyada artık AI ile ilgili tehditler giderek büyüyor da denebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!