Bilim dünyası şokta
İngiltere’de yapılan bir araştırma Amerika kıtası hakkında ilginç bilgileri ortaya çıkardı. Koskoca kıta her yıl bizden biraz daha uzaklaşıyor.
Bilim dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere dünyamızın bugün ki şeklini alması milyonlarca yıl sürmüş. Hatta dinozorların yaşadığı dönemde dünyanın kıtasal olarak çok daha farklı bir şekle sahip olduğu düşünülüyor. Yıllar içerisinde yaşanan devasa depremler kıtaların yer değiştirmesine ve dünyanın bugün ki halini almasına katkı sunmuş.
Peki dünyadaki değişimler bitti mi? Tabi ki hayır. Daha önce yapılan araştırmalar Amerika kıtasının her yıl 4 santim kaydığını ortaya koymuştu. Bu durumun temel sebebinin ise okyanus tabanında gerçekleşen depremler olduğu düşünülüyordu.
Son ayapılan araştırmalarda okyanusun yaklaşık 500 kilometre derinliğinde oluşan depremlerin ve yüksek derecede bulunan sıcaklığın Amerika kıtasının kaymasını sağladığı ortaya çıktı.
İşin kötü yanı ise önümüzdeki dönemde bu sürecin daha da hızlanabileceği ve koskoca kıtanın yıl içerisinde çok daha fazla kayma yaşayabileceği açıklandı.
2012 filmini izleyenler bileceklerdir. Dünya çapında ortaya çıkan depremler sonucunda tüm kıtalar yerinden kaymış ve tamamen farklı bir coğrafya ortaya çıkmıştı.
Elbette günümüzde bu tarz büyük bir kaymanın gerçekleşeceğine dair bir bulgu ya da araştırma yok. Zaten varsa da muhtemelen insanlığa haber verilmeyecektir. Malum kargaşa, kaos vb. unsurlardan ötürü bu tarz büyük olaylar daima kitlelerden saklanır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?
Son 8 Gün! WhatsApp 2025'te Bu Telefonlarda Çalışmayacak! İşte O Modeller
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)