Bilim adamları bakteriden batarya üretti
New York'ta bulunan Binghamton Üniversitesi bünyesinde görev alan bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni bataryalar bakterilerden oluşturuluyor ve tamamen doğa dostu.
Bataryalar günümüzün en büyük problemlerinden birisi. Kısa ömürlü olmaları ve doğayı ciddi anlamda kirletiyor olmaları nedeniyle insanlığı alternatif çözümlere yönelten bataryaların sonu gelmiş olabilir. New York'ta bulunan Binghamton Üniversitesi bünyesinde görev alan bir grup araştırmacı tarafından geliştirilen yeni bataryalar bakterilerden oluşturuluyor ve tamamen doğa dostu. Özel bakterilerle dolu bir sıvının kromatografi kağıdı üzerinde bir süre beklemesiyle elde edilebilen bu bataryalar boyutları ile şaşırtıyor.
Çok düşük bütçe ile üretiliyor
Günümüzdeki bataryaların aksine üretim maliyeti konusunda da avantajı elinde bulunduran bu yeni nesil bataryalar fabrikalardaki üretim maliyetlerinin çok daha altında bir bütçe ile üretilebiliyor. shiftdelete.net'in haberine göre bu bataryalarla şimdilik küçük ölçekli cihazlara güç sağlanabiliyor olsa da kısa süre içerisinde akıllı telefonlarımızın içine kadar gireceğinden eminiz. 2017'nin ilk aylarında piyasaya sunulması beklenen bu bataryaların bir kaç sene içerisinde daha da geliştirilerek yaygınlaşması bekleniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları