Becerikli Bay Trojan!
Kaspersky Lab, “Mart 2012 Spam Raporu”nu açıkladı. Rapora göre spam’le mücadelenin sonuçları alınmaya başlamış olsa da, farklı kılıklarda karşımıza çıkan istenmeyen e-postalar tehdit olmayı sürdürüyor.
Kaspersky Lab uzmanları bu yıl içinde, IT güvenliğinde uzmanlaşmış diğer kuruluşlarla birlikte, ünlü “Hlux/Kelihos botnet”inin son sürümünü kapatmakta başarıya ulaştıklarını açıkladılar.
Bu gelişmeyle birlikte bu yıl Mart ayında, bir önceki aya göre e-posta trafiğindeki spam miktarı %3.5 azaldı ve ortalama olarak %75’e düştü. Şubat ayıyla karşılaştırıldığında bu rakam aynı zamanda %20’lik bir düşüşün yaşandığını gösteriyor.
Ancak istenmeyen e-postaların miktarındaki düşüş, spam e-posta içerisindeki tehlike seviyesini etkilemiyor. Zararlı yazılımların aynı miktardaki kısmı (%2.8), geçtiğimiz ay gibi, bu ay da e-posta trafiğinde yer buldu.
Kaspersky “Mail Anti-Virus” tanımlamaları, Şubat ile karşılaştırıldığında, ABD’de %1.7 seviyesinde artarak, toplamda %14.7 seviyesinde kaldı. Avustralya, beklenmeyen bir ikincilik aldı ve Şubattaki seviyesini ikiye katlayarak, %6.9 artışla, %12.4 seviyesine yükseldi. Şubat ayındaki gibi, Hong Kong üçüncülüğünü korudu.
SIRA BEDAVA IPAD 3’TE
Zararlı kodları e-posta ile göndermek için spam mail yollayanlar, sürekli olarak yeni ve daha becerikli sosyal mühendislik sahtekarlıkları geliştirmeyi sürdürüyor. Bu yıl 20-23 Mayıs arasında tespit edilen bir toplu e-posta, bunun yine bir örneğini sundu. E-postalardaki mesaj, bir havayolu şirketinin online bilet rezervasyon sisteminden, 20 Mart tarihin rezerve edilmiş bir uçuşun doğrulama mesajı gibi görünüyor. Mesajın içerisindeki bir link, bir “Trojan”ın yüklenmesine ve ardından, çevrimiçi ödeme hizmetlerindeki kullanıcı kişisel bilgilerini çalmak için tasarlanmış, ünlü ZeuS/Zbot zararlı yazılımının yüklenmesine sebep oluyor.
Spam mailllerdeki yaratıcılığın ilk örneği bu değil. Yine bu yıl, Mart ayı içerisinde, spam e-postalarda kullanılan en popüler temalar Aziz Patrick Günü, Paskalya ve yeni iPad 3’ ün lansmanı olmuş. Tatiller, aktif olarak kullanılan bir başlık olarak dikkat çekerken, yeni Apple iPad, en çok kullanılan yemlerden biri olarak tanımlanmış. Bedava bir iPad ya da iPhone vaadi eski ve bilinen bir hamle olmasına karşın, kullanıcıları piramit şemalarına çekmek ya da onları dolandırıcılık bağlantıları ya da zararlı bağlantılara tıklamaya çekmekte kullanılıyor. İşin vahim tarafı, bu hamlelerin açıkça hala etkili olduğu gözlemleniyor. Kısa bir süre öncesine kadar, bu tür e-postaların alıcıları çoğunlukla bir iPad 2 ya da iPhone 4S vaadi ile karşılaşıyorlardı - şimdi ise sıra iPad 3’ te.
Kaspersky Lab. Kıdemli Spam Analisti Maria Namestnikova; 2012 yılının Mart ayında, spam’in en üst sıralardaki kaynaklarında değişiklik gözlemlenmediğini açıklıyor. İlk üç sıra hala Hindistan, Endonezya ve Brezilya’ya ait.” Namestnikova’ya göre, spam sayısı az miktarda düşmüş olsa da, bu e-postalar hala tehdit olmayı sürdürüyor ve bu istenmeyen mesajların dağıtıcıları, artan karmaşıklıkta dolandırıcılıklara başvurmaya devam ediyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Instagram’a ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği geliyor
WHATSAPP KULLANICILARI DİKKAT! Tüm bilgileriniz tehlikede olabilir