Bant daraltma cezası ne demek? Bant genişliği nedir, ne anlama geliyor?

Dezenformansyon yasasında kurallara uymayan sosyal medya kuruluşlarına bant daraltma cezası uygulanması gündeme gelmişti. Peki, bant genişliği nedir, ne anlama geliyor? İnternet siteleri için bant daraltma cezası ne demek?
Bant genişliği sosyal medya sitelerinin uygulamaya sorunsuz erişebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kullanıcılar uygun bant genişliğine sahip olmayan sitelere erişimde gecikme ve veri akışı güçlüğü yaşayabiliyorlar. İşte bant genişliğine dair bilinmesi gerekenler…
BANT GENİŞLİĞİ NEDİR, NE ANLAMA GELİYOR?
Bant genişliği, bir iletim ortamının ya da haberleşme kanalının kapasitesini ifade etmek için kullanılır. Başka bir deyişle bir kanal üzerinde taşınabilecek en fazla frekansa sahip sinyal, kanalın band genişliğidir. Bant genişliği ne kadar büyükse, belli bir süre içinde aktarılabilecek verinin hacmi de o kadar büyük olur.
Bilgisayar bilimlerinde; bant genişliği veya dijital bant genişliği kullanılan veya kullanılabilen veri iletişim kaynaklarındaki veri oranının bit/saniye cinsinden ölçülmesine denir.
Haberleşme kanalının kapasitesi, analog sinyal kullanılıyorsa Hertz(Hz), sayısal sinyal kullanılıyorsa bps (bit per second) ile ifade edilir.
Ayrıca veri aktarımı, dijital haberleşme ve kablosuz haberleşme, elektronik vs. kitaplarında bant genişliği anolog sinyalin hertz cinsinden ölçümüne de denir. Bazı bilgisayar ağı uzmanları karışıklıkları önlemek için bit/saniye deki veri genişliği yerine bitrate, kanal kapasitesi,debi gibi daha yüzeysel terimler seçerler.
BANT DARALTMA CEZASI NE DEMEK?
Bant daraltma cezası kısaca ilgili internet sitesine erişimin ağırlaştırılması anlamına gelir. Siteye erişim engeli olmamakla birlikte veri akışı daraltıldığı için erişim gecikmeli ve yavaş olur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında