hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakın bu özellik ne işe yarıyor?

    Bakın bu özellik ne işe yarıyor
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Google Chrome reklam engelleme özelliği konusunda bazı meraklar uyandırıyordu. Şirket tarafından verilen reklam engelleme hizmeti herhangi bir ücret talep etmiyor. Bugüne kadar sadece istenmeyen reklamların gösterilmemesi üzerine politika belirleyen firma, bunda değişikliğe gidecek gibi görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok kişinin bildiği üzere reklam dünyası son derece sınırsızdır. Tahmin edemeyeceğiniz yerlerden çok zor durumda kalabilirsiniz. En basitinden, herhangi birisi siz Google Chrome kullanırken arka planda madencilik faaliyeti yapabilir. Böyle bir durum hiç tahmin edemeyeceğiniz sorunlar yaratabilir. Çok büyük bir enerji ve internet kaybı yaşayabilirsiniz.

    Google Chrome ürün yöneticisi Marshall Vale, “Chrome, kullanıcılarımızın pil ve veri planlarını korumak, onlara web’de iyi bir deneyim sunmak için reklamların kullanabileceği kaynakları sınırlayacak. Ayrıca bir reklam kaynak kullanımında sınıra ulaştığında, reklamın çerçevesi bir hata sayfasına yönlendirilecek ve kullanıcıya reklamın çok fazla kaynak kullandığını bildirecek.” diyerek konuyu netleştirilmiş oldu.

    İnternet dünyasının yaklaşık olarak %27 gibi bir bölümü arka planda çok büyük enerjiler ve internet harcıyor. Sayısal olarak her ne kadar küçümsense bile, bu rakam cihazınızın bütün ömrünü de kısaltabilir. Konu ile ilgili çalışmalar yürüten sadece Google değil. Aynı zamanda Mozilla ve Apple gibi firmalar da çeşitli eklentilerle soruna müdahale etmek istiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow