Ay yüzeyindeki yarışlar yüksek çözünürlükle izlenebilecek
Bilim kurgu filmlerinde çok fazla gördüğümüz Ay yarışları, gerçek hayatta da başlıyor. İki Amerikalı şirket konuyla alakalı tüm çalışmalara başladı bile.
Lunar Outpost ve Moon Mark olarak bilinen 2 şirket, Ay yüzeyinde yarış yapabilmek için yeni bir proje geliştirdi. Projenin detayları ise gerçekten de oldukça ilginç. Neil Armstrong ile başlayan insanlığın Ay serüveni, artık otomobil yarışları yapabilecek düzeye geldi.
Uzay çağına girdiğimiz ve ilginç gelişmeler ile karşılaştığımız şu son zamanlarda, ilginç projeler ortaya koyuluyor. Intuitive Machines Nova-C isimli uzay aracı ile Ay yüzeyine inecek olan iki otomobil bu projelerden en tuhaf olanı diyebiliriz.
Hem bilim insanları hem de donanım uzmanları, uzay çağını kesin olarak devam ettirme gayretindeler. Elon Musk tarafından kurulan SpaceX şirketi ile iyice hızlanan uzay çalışmaları, şimdilerde farklı bir noktaya ulaştı.
ABD merkezli çalışan 2 şirket olan Lunar Outpost ve Moon Mark, daha şimdiden Ay yarışları için otomobil tasarlamaya başladı bile. Falkon 9 roketleri ile uzaya gönderilmesi planlanan bu iki otomobil, hemen yarışa başlayacak. Uzay aracı tarafından Ay yüzeyine indirilecek bu araçlar yeni bir rekor kıracak.
Ay yüzeyine inen en hızlı araçlar olmaları planlanan bu iki otomobil, bilim kurgu filmlerinde görülen sahneleri ortaya koyacak. Tüm bunlara ek olarak araç tasarımlarının öğrenciler tarafından yapılacağını da belirtelim. Bu iki şirket bünyesinde eğitimlere katılan öğrenciler, uzayda yarışacak araç tasarlayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları