hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple’ın Vision Pro 2 hakkındaki planlarını ortaya döktü

    Apple’ın Vision Pro 2 hakkındaki planlarını ortaya döktü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple hakkında söylediği birçok bilgi doğru çıkan Mark Gurman, Vision Pro 2 ‘nin 2026’nın sonunda çıkacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gurman, “Apple’ın yol haritasında 2026 sonuna kadar Vision Pro 2 modeli görünmüyor” dedi. Gurman ayrıca ucuz bir Vision Pro’nun ise 2026’dan önce piyasaya sürülebileceğini, ancak Apple’ın maliyeti düşürmek için çözümler aradığını vurguladı.

    Ucuz modelle ilgili iddiaların sayısı son dönemde biraz daha arttı. Nisan ayı ortalarında isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan ve Kore basınında çıkan bir raporda Apple’ın elinde birkaç farklı prototipin bulunduğu ve bunlardan birinin ucuz modele ait olduğu iddia edilmişti. Raporda Cupertino’lu firmanın ucuz Vision Pro konusunda tam olarak kararını vermediği söyleniyordu.

    Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo da, Vision Pro’la ilgili pek olumlu konuşmadı. Kuo bu sene 700 ila 800 bin adet Vision Pro sevk edilmesinin planlandığını, ancak Apple’ın bu sayıyı 400 – 450 bine düşürdüğünü belirtti. Kuo yaptığı açıklamada, “Apple gözlüğü farklı ülke pazarlarında piyasaya sürmeden önce sipariş sayısını azalttı. Bu durum ABD pazarındaki talebin beklentilerin ötesinde düştüğünü gösteriyor. Talebin düşmesinden sonra Apple da ABD dışı pazarlara dikkatli yaklaşmaya başladı” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analist Kuo geçtiğimiz şubat ayında da ilginç bir rapor paylaşmıştı. Kuo, Apple’ın ürün özelliklerinde ve kullanıcı deneyiminde çok az değişiklik yaparak üretim ve tedarikte verimliliği artırmaya çalıştığını söylemişti. Şubat ayındaki raporda Cupertino’lu firmanın 2027 yılına kadar önemli yenilikler içeren Vision Pro çıkarmayacağını da iddia etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow