hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple yapay zekayı titizlikle test etmeyi taahhüt etti

    Apple yapay zekayı titizlikle test etmeyi taahhüt etti
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Biden yönetimi tarafından belirlenen yapay zeka güvenlik yönergeleri var. Apple bu yönergelere uymayı taahhüt eden son teknoloji devi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OpenAI, Amazon, Google, Meta ve Microsoft gibi sektörün öncü firmalarının yanı sıra Apple da yapay zekayı güvenlik açıkları ve ulusal güvenlik riskleri açısından titizlikle test etmeyi taahhüt etti. Şirket yapay zeka testlerini ve test sonuçlarını kamuya ve hükümete açık şekilde paylaşacak. Beyaz Saray yapay zekanın potansiyel faydalarını ve bununla birlikte risklerini de tanıyarak bu teknolojinin geliştirilmesini aktif olarak destekliyor.

    Geçtiğimiz yıl federal hükümet tarafından satın alınan yapay zeka sistemlerinde güvenlik testlerinin yapılması zorunlu hale geldi. Ancak eleştirmenler halkın güvenliğini sağlamak için daha güçlü düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savunuyor. Kongre yapay zeka yasalarıyla ilgilendi, ancak henüz önemli yasa tasarıları geçmedi.

    Bilindiği üzere Apple ve OpenAI iş birliğine imza atarak ChatGPT’yi Apple Intelligence’ın bir parçası haline getirdi. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’da ChatGPT’ye erişim var. Bununla birlikte Cupertino’lu firmanın üst düzey isimlerinden Craig Federighi daha ileride farklı yapay zeka seçeneklerinin de olabileceğini söyledi.

    Federighi, “İnsanların kullanmak ve yapmak istedikleri için bir model tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Belki yazarlık için başka bir model, kodlama için bir diğeri olabilir. Belki gelecekte Google Gemini de olabilir. Aslında şu anda duyurulacak bir şey yok ama yönümüz bu şekilde” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow