hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple Watch SE 3 ve Ultra 3 ne zaman piyasaya sürülecek

    Apple Watch SE 3 ve Ultra 3 ne zaman piyasaya sürülecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple’ın gerçekleşen etkinlikte iPhone 16’larla birlikte Apple Watch Series 10’u da tanıttı. Bazı raporlarda Watch Ultra 3’ün de duyurulacağı iddia edilmişti, ancak böyle olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, Apple Watch SE 3 ve Ultra 3’ün 2025’te piyasaya sürüleceğini belirtti. Kuo geçtiğimiz sene Ultra 3 modelinin 2024’te değil 2025’te gelebileceğini öngören nadir isimlerden biriydi. Tahmini de doğru çıktı. Sonuç olarak kullanıcıların Apple Watch SE 3 ve Ultra 3 modellerini önümüzdeki sene eylül ayına kadar beklemesi gerekecek.

    Her yerde iPhone 16, Apple Watch Series 10 ve AirPods 4 konuşuluyor. Fakat Cupertino’lu firma bu kadarla sınırlı kalmayacak. Çünkü sırada M4 işlemcili Mac’ler var. MacRumors sitesinin güvenilir bir kaynağa dayandırdığı haberine göre M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac kasım ayında satışa çıkacak. Bu gelişme Apple’ın ekim ayında tanıtım etkinliği yapma ihtimalini de kuvvetlendiriyor. Apple geçtiğimiz sene Mac etkinliğini 30 Ekim’de gerçekleştirmiş ve M3’lü Mac’leri tanıtmıştı. Cihazları da 7 Kasım 2023’te piyasaya sürmüştü. Teknoloji devinden bu yıl da benzer stratejiyi görebiliriz.

    Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow