hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple TV+ aboneleri için yeni bir güncelleme geldi

    Apple TV+ aboneleri için yeni bir güncelleme geldi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple, bünyesindeki TV+ abonelerine erken erişim imkanı sunan ilk premium podcast’ini yayınlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket bugün bir basın bülteniyle ilk çift dilli podcast’i My Divo’nun Apple TV+ aboneliğine bağlı ilk podcast olacağını duyurdu. My Divo’nun sekiz bölümünün tamam1 Temmuz’dan itibaren aboneliklerini Podcast’lere bağlayan TV+ abonelerine İngilizce ve İspanyolca olarak sunulacak.

    Abone olmayanlar ise her hafta yeni bölümleri dinleyecek. Ancak lansman gününde ilk iki bölüme erişebilecekler. Teknoloji devi, My Divo’nun ileriye dönük olarak podcast dağıtımına yönelik yeni iş modelinin bir örneği olacağını belirtti ve “yaklaşan tüm Apple TV+ podcast’lerinin de abonelere tam olarak sunulacağını” söyledi.

    My Divo, El Divo de Juárez olarak da bilinen Meksikalı şarkıcı Juan Gabriel hakkında, ödüllü gazeteci Maria Garcia’nın kimliğini gösterişli Latin sanatçının mirasıyla uzlaştırmaya çalıştığı bir podcast. Cinsellikleri ve Ciudad Juárez’deki yetiştirilme tarzları da dahil olmak üzere Meksika kökenlerindeki benzerlikleri yeniden inceliyor.

    Şirketin bir Apple TV+ ödeme duvarı arkasında podcast yayınlaması, My Divo, aynı adlı bir TV+ programına bağlı olmayan ilk Apple podcast’idir. Podcastlerin giderek yaygınlaşması ile teknoloji devinin böyle bir hamle ile gelmesi oldukça mantıklı denebilir. Zira artık çoğu müzik dinleme platformu dahi podcast ile kalkınıyor da denebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow