Apple teknik servis ismini kullanarak dolandırdılar

Bildiğimiz üzere internet kullanılarak çok fazla dolandırıcılık faaliyetleri yürütülüyor. Bazıları telefonla arayarak kullanıcıları dolandırırken bazıları da internet üzerinden bu işi yapıyor.
Teknoloji ve bilgisayarlar ile çok da ilgisi olmayan Dianne Waunsch adlı bir kişi, kendisini arayıp teknik servis ekibinden olduğunu söyleyenlere bütün bilgilerini verdi.
Waunsch’u telefonla arayan iyi niyetli(!) teknik servis elemanı, ona Apple ile ilgili bazı teknik bilgiler vermek istediğini söyledi. Buna inanan Apple kullanıcısı kendisi ile ilgili ne kadar bilgi varsa verdi ve işin sonunda çok üzüleceği durumlarla karşılaştı.
Akıllı telefon kullanıcılarına sunulan uygulamalar arttıkça dolandırıcılık faaliyetleri de artıyor. Bu uygulamalar üzerinden yardım edeceğini söylüyor ve kullanıcılara ait bütün bilgileri çalıyor. Elbette birçok kişi bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin farkında. Ancak teknoloji ile pek ilgisi olmayan kişiler hızlıca kandırılabiliyor. Böyle bir durumda kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere bütün kullanıcı bilgileri dolandırıcılara kaptırılıyor.
Apple veya diğer başka kuruluşların ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılık faaliyetlerinde son zamanlarda ciddi bir artış var. Bunun engellenmesi için bütün departmanlar çalışıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında