hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple, OpenAI ile görüşüyor ve Gemini’dan da vazgeçmiyor

    Apple, OpenAI ile görüşüyor ve Gemini’dan da vazgeçmiyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple, pek çok konuda olduğu gibi yapay zeka konusunda da rakiplerinin gerisinde kaldı. OpenAI’ın öncülük ettiği bu alanda şu an daha çok Microsoft ve Google gibi şirketlerin adı geçiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple ise bu konuda kayda değer adımlar atmaya yeni yeni başlıyor. Ancak şirketin tüm rakiplerini gölgede bırakan finansal gücü, bu inovasyon gecikmesinin telafi edilmesini sağlıyor. Çünkü Apple, gerekli gördüğünde önemli satın alımlar yaparak ya da ortaklıklar kurarak arayı kapatabiliyor. Şimdi bir benzerinin yapay zeka alanında yaşanması bekleniyor.

    Bildiğiniz gibi son günlerde gelen haberler, Apple’ın OpenAI ile önemli bir ortaklığa imza atacağını ve bu sayede ChatGPT gibi popüler yapay zeka programlarını kendi ürün ve servislerinde kullanacağını gösteriyor. Ancak görünen o ki Amerikalı teknoloji devi tek bir ata oynamayacak. Çünkü bugün ortaya çıkan yeni detaylar, Apple’ın OpenAI ile anlaşmasının tek bir yapay zeka kullanmasını gerektirmeyeceğini gösteriyor. Apple istediği takdirde Google Gemini gibi alternatif yapay zeka programlarını da kullanabilecek.

    Apple, iOS 18’in yapay zeka özelliklerini geliştirmek için Google Gemini’yi de kullanmak istediği ve bu amaç doğrultusunda bir süredir Google ile görüşme halinde olduğu belirtiliyor. Bu ortaklıklar sayesinde iOS 18’de yapay zeka destekli pek çok yeni özellik bulunacak. Özellikle Siri’nin çok daha gelişmiş bir versiyona kavuşacağı düşünülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow