Antarktika'da kaybolursanız ne yapmalısınız?
Antartika kıtasında bilimsel çalışmalar yapan bilim insanları kıtadaki çalışmaları sırasında güvenlik amacıyla IoT cihazları kullanmaya başlayacaklar.
Antartika kıtasında bilimsel çalışmalar yapan bilim insanları kıtadaki çalışmaları sırasında güvenlik amacıyla IoT cihazları kullanmaya başlayacaklar.
Antartika’daki üslerde kullanılan düşük güçlü kablosuz ağlara bağlı olarak çalışacak kişisel IoT cihazları, araştırmacıların yoğun fırtınalar sırasında ekipten ayrı düşmesini, kaybolmasını ve hayati tehlikeler yaşamasını engelleyecek. Cihazlar ekipteki diğer bireylerin cihazları ile iletişim halinde olacak ve ekip üyeleri birbirinden uzaklaştığında alarm vermeye başlayacaklar.
Ayrıca ekip üyelerine, gitmeleri gereken yönü de gösterecekler. Böylece görüş alanının santimetrelere kadar düştüğü çok yoğunkar fırtınlarında dışarıda görev yapmak veya binadan binaya geçiş yapmak durumunda kalan bilim insanları artık yollarını çok daha kolayca bulabilecekler.
Antartika’da test edilen bu yeni cihazların daha sonra günlük yaşamda da farklı formatlarda karşımıza çıkması sürpriz olmayacak. Yabancı bir semtte otomobilimizi koyduğumuz sokağı bulmak, eğlence akşamlarında birbirinden kopan arkadaşların birbirlerini daha kolay bulabilmeleri gibi görevleri artık IoT cihazlarımıza devredeceğiz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Samsung Galaxy S25 ile Yapay Zeka Destekli Mobil Devrim: Akıllı Yaşamın Kapılarını Aralayın!
Apple iOS 18.2.1 Güncellemesi Özellikleri: iOS 18.2.1 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?
Instagram'ın Yeni Video Düzenleme Uygulaması "Edits" Tanıtıldı: Tüm Detaylar!
Yurt dışı cep telefonları ne zaman açılacak? 2025 IMEI kayıt sıfırlanma tarihleri: IMEI kaydım ne zaman sıfırlanır?
Çoğu Kullanıcı Farkında Değil: WhatsApp’tan İki Yeni Özellik! Hâlâ Denemediniz Mi?