Anonymous nasıl savaşıyor
Anonymous geçen gün çok sayıda bankanın web servisi işlemez hale geldi, POS sistemleri ile sisteme bağlanmada çıkan aksaklılar yüzünden banka kartları, kredi kartları ve bankamatikler ödemelerde sınırlı sayıda da olsa sorunlar yaşanmaya başladı.
Anonymous’un .tr alan adlarını yöneten Nic.tr’a yaptığı saldırıda 40 gbps yoğunluğunda DDoS yöntemi kullandığı da tespit edildi. 40 gbps gibi bir hız çoğu kişiye büyük görünmeyebilir ancak bugünün standartlarında siteleri çökerten çoğu DDoS saldırısı 8 gbps yoğunluğunu kullanıyor. Yani Türkiye’ye yönelik saldırı, dünyanın en yoğun saldırılarından biri olarak tarihe geçti.
Anonymous ise bu saldırının nedeni olarak, Türkiye’nin Rusya ile sürtüşmesini ve IŞID’e destek verdiği iddialarını gösterdi. Ayrıca saldırıların devam edeceğinin de altını çizen Anonymous’un ikinci saldırı ise bankacılık sistemlerine yöneldi.
Saldırılar nedeniyle devlet kurumlarının da teyakkuzda olduğu anlaşılıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, saldırıların aslında önlenebileceğini ancak Türkiye’nin internet sunucularının bulunduğu ODTÜ’nün bu sunucuları BTK’ya devretmeyi reddettiğini ancak gerekli güvenlik önlemlerini de alamadığını dile getirerek ODTÜ’yü suçladı.
Peki bu saldırılar nasıl gerçekleşti?
Tr alan adlarını düzenleyen, ns1.nic.tr’den ns5.nic.tr’e kadar 5 tane nic.tr sunucusu bulunuyor. Anonymous bu sunuculara toplamda 40 Gbps hızında bir yoğunlukla DDoS saldırısı düzenledi. Türkiye, bir süreliğine yurt dışından Türkiye’ye gelen trafiği keserek bu saldırıların .tr uzantılı siteleri çökertmesini engelledi ancak bu da yurt dışıdnan Türkiye’yedeki e-ticaret sitelerine ulaşmak isteyenleri engelledi. Türk siteleri yurt dışındaki müşterilerini kaybetmiş oldular.
Bakalım, bugün itibariyle bankacılık sistemlerine yapılan saldırı nasıl engellenecek ve bu saldırı bankacılık sisteminde ne kadar büyük bir zarara yol açacak?
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları
2,33 milyarın üzerinde kullanıcısı olan WhatsApp’a yeni emoji! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'