hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın renkli iPhone 16 Pro sızdırıldı

    Altın renkli iPhone 16 Pro sızdırıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Altın iPhone 16 Pro maketinin yeni fotoğrafları ve videosu paylaşıldı. Her ne kadar bu rengin adı altın olarak geçse de bazı kaynaklar çöl sarısı, bronz, titanyum sarısı, titanyum altını gibi farklı bir isme sahip olacağını belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii ki ne olacağını ancak 9 Eylül’de gerçekleşecek olan tanıtım etkinliğinde öğreneceğiz. Daha önceki raporlara ve sızıntıları göz önüne alırsak iPhone 16 Pro’larn siyah, beyaz, gri ve altın renk seçenekleriyle satışa çıkması bekleniyor.

    Renklerle ilgili başka bir detay daha var. Söylenenlere göre Apple titanyum renk serisini sonlandırmak ve renkleri daha iyi hale getirmek için farklı bir işlem kullanmaya karar verdi. Bu işlem sonucunda iPhone 16 Pro’lar fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüme sahip olacak.

    Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

    iPhone 16’lar A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir.

    Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. iPhone 15 Pro Max’e özel tetraprizma kamera yeni iPhone Pro’ların her ikisinde de yer alacak. Tüm iPhone 16 ailesinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow