hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alan Wake 2, Xbox Series S sahiplerinin canını sıkacak

    Alan Wake 2, Xbox Series S sahiplerinin canını sıkacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Remedy Entertainment’ın İletişim Direktörü Thomas Puha birkaç gün önce yaptığı açıklamada Alan Wake 2’nin PS5 ve Xbox Series X’te performans moduna sahip olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Puha, oyunun başından beri 30 FPS olarak tasarlandığını ancak performans modunu yapıma dahil etmeyi başardıklarını belirtti. Bu durum Alan Wake 2 ‘nin PS5 ve Xbox Series X’te 60 FPS’de oynanabileceğini doğruluyor.

    Remedy’nin Xbox Series S için de performans modu planı olduğu düşünülüyordu, ne yazık ki böyle bir şey olmayacak. Geliştiriciler Game Informer’a Series S için bir planları olmadığını açıkladı. Özetle Alan Wake 2, Xbox Series S’te 30 FPS’de çalışacak. Remedy daha önce de Series S’le ilgili problem yaşamıştı. Stüdyo, 2021’de Control’ün PS5 ve Xbox Series X/S portunu piyasaya sürdüğünde Series S’in optimizasyon zorluklarından bahsetmişti.

    Yeni oyunun konusuna gelecek olursak, kitapları çok satan korku yazarı Alan Wake’in gizemli şekilde kaybolmasının üstünden 13 yıl geçmiştir. Washington’daki Bright Falls kasabasında cinayetler işlenmeye başlar. FBI ajanı Saga Anderson cinayetleri araştırmak üzere kasabaya gönderilir. Fakat Anderson kendisini Wake’in yazdığı doğaüstü korku hikayesinin içinde bulur. Yeni oyunda başkarakter Saga Anderson olacak.
    Remedy grafikler konusunda oldukça iddialı. Geliştiriciler, yeni oyunun 2023’ün görsel olarak en etkileyici oyunu olacağını belirtiyor. Northlight grafik motoruyla geliştirilen Alan Wake 2, 27 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak. Yapım 20 saatin üzerinde oynanış sunacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow