hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akıllı saat sektöründe dengeler değişti

    Akıllı saat sektöründe dengeler değişti
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Havacılık sınıfı titanyum alaşım kullanan Watch GT 5 Pro, gerek tasarım detayları, gerekse de sunulan teknik yetenekleriyle fark yaratıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    46 mm’lik Watch GT 5 Pro, titanyum alaşım malzeme kullanılıyor ve bu, nadir görebildiğimiz bir detay. Titanyum, paslanmaz çeliğe kıyasla daha hafif ve daha dayanıklı bir malzeme . Saatin kasasından kordonuna kadar hemen her noktasında bu malzemeyi görebilmek mümkün. Böylelikle ürün, yalnızca gündelik kullanıma değil, aynı zamanda doğada gerçekleştireceğiniz heyecanlı maceralarınıza da uygun bir yapıda.

    Bu akıllı saatin IP69K sertifikası var ve 5ATM suya karşı dayanıklı yapıda. Basit bir örnek vermek gerekirse, bu saat ile serbest dalış yapabilirsiniz. Evet, tuzlu suda. Tam 40 metre derinliğe kadar dayanabilen ve çalışmasını sorunsuz devam ettirebilen bir saatten söz ediyoruz.

    Ürünü verimli kullanabilmeniz için Sağlık uygulamasının güncel sürümüne ihtiyacınız var. Bu uygulamayı, uygulama mağazasına giderek ücretsiz olarak indirebilir ve kendinize sadece birkaç dakikada profil oluşturabilirsiniz.

    Watch GT 5 Pro, hem Android hem de iOS işletim sistemli cihazlarla uyumlu çalışıyor.  

    Tıpkı bir analog saat gibi

    Huawei’den daire ekrana sahip akıllı saatler görmeye alıştık. Bu zaten sevilen, devamının da gelmesi istenen bir detay. Şirket, bu yeni ürününde de büyük daire ekran deneyimini sunuyor ama bu kez ekranı çevreleyen sekizgen tasarım detaylarıyla da dikkatleri üzerine topluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu köşeli tasarım, aynı zamanda ışık altında da parladığı ve ufak gölgeler oluşturduğu için ürünü daha dikkat çekici bir konuma eriştirebiliyor. Bildiğiniz gibi bu tip ürünlerde pek çok farklı egzersiz modu yer alıyor. Günlük olarak egzersiz yapmasanız da, adım sayma ve kalori takibi tarafında da verilerinizi merak edebiliyorsunuz.

    Watch GT 5 Pro’da iki tuşa aynı anda basarak ekran görüntüsü alma özelliği var. Bildiğiniz gibi sağ yan tarafta döner tuş ve hemen altında da kısayol tuşu bulunuyor. Bu iki fiziksel tuşa aynı anda bastığınızda ekran görüntüsü alınıyor ve telefonunuzla bağlantı kurduğunuzda da görüntünün direkt olarak telefonunuzdaki fotoğraf galerisine gittiğini görüyorsunuz.

    Mini klavye ise, çoğu kez hızlı cevap göndermek isteyen ama cihazı sebebiyle buna imkân bulamayanlar için geldi. Facebook Messenger, WhatsApp ya da benzeri bir mesajlaşma uygulamasından bir mesaj aldığınızda, bunu saat ekranından görebiliyorsunuz ve isterseniz mini klavye desteğiyle de saat ekranı üzerinden hemen cevap verebiliyorsunuz.

    Golf sevenler için saat

    Akıllı saatin dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de profesyonel bir golf moduna sahip olması. Ülkemizde, özellikle İstanbul ve Antalya’da önemli golf tesisleri var ve bunlara dair detaylar, resmi olarak saatin içinde yer alıyor. Unutmadan. Watch GT 5 Pro, tek şarj ile 2 haftaya kadar kullanım imkânı sunabiliyor. Tabii burada sizin kullanım alışkanlıklarınız neticesinde pil ömründe farklılıklar olabileceğini belirtmeliyiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow