hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nedir, Nasıl Çözülür? Android Cihazlarda Ağda Kayıtlı Değil Hatası Çözümü…

    Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nedir, Nasıl Çözülür Android Cihazlarda Ağda Kayıtlı Değil Hatası Çözümü…
    expand

    Özellikle Android telefonlarda çoğu zaman çeşitli hatalar ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. Bu hatalardan biri de ağda kayıtlı değil hatasıdır. Ağda kayıtlı değil hatası ile birçok kişi karşılaşmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağda kayıtlı değil hatası genellikle Android telefonlarda meydana gelen bir hata türüdür. Android telefonları birçok kişi kullanmış olduğu için çözümünü bilememektedir. Bundan dolayı bir hata ile karşılaşan bireyler telefonlarına format atmadan da çözüme kavuşabilmektedir.

    Ağda Kayıtlı Değil” Hatasının Ortaya Çıkma Nedenleri Nelerdir? 

    Ağda kayıtlı değil hatasına neden olan faktörler şu şekilde sıralanmaktadır:

    SIM kartının yarattığı problemler

    Yeni SIM kart ya da temel hazırlık sorununun ortaya çıkması

    Bilinmeyen ağ sorununun ortaya çıkması

    Akıllı telefonun mevcut yazılımsal hataları

    Ağ bağlantısını etkileyecek olan üçüncü parti uygulamaları

    Şeklinde ifade edilmektedir. Ağda kayıtlı değil hatasını, tek bir adım ile düzeltmek çoğunlukla mümkün olmayabilmektedir. Yukarıda belirtilenler gibi, bu meselenin bir dizi sebebi olabilmektedir ve bu hatayı tamamen ortadan kaldırabilmek için birtakım adımın art arda yapılması gerekebilmektedir.

    Ağda Kayıtlı Değil Hatası Nasıl Çözülür?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağda kayıtlı değil hatasının sebebi telefonun belli olmayan bir nedenden dolayı baz istasyonu bağlantısının kopmasından ya da anlık olarak çıkmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu hata özellikle Android yapılı telefonlarda ortaya çıkmaktadır. Bunun çözümü için birçok yol bulunmaktadır. Bu yollar aracılığı ile çözüm sağlanabilmektedir. Android telefonlarda meydana gelen ağda kayıtlı değil gibi ağ problemlerinin çözümü için şu adımların takip edilmesi gerekmektedir:

    Yapılması gerekli olan il adım telefonu 10 dakika boyunca bataryası çıkarılmış bir biçimde kapalı tutmaktır. Açtıktan sonra yeniden denenmelidir. Açılma işlemi sonrasında hata düzelmemişse sim kart diğer bir telefona takılıp yeniden açılmalıdır.

    Bu yöntem de hatayı düzeltemediyse cihaz içindeki ayarlar bölümüne gidilmelidir.

    Daha sonra ise diğer ayarlara basılmalıdır. Mobil ayarlar ardından da ağ operatörü kısmına girilmelidir.

    Burada sadece GSM seçeneği seçilip alt tarafta yer alan ağları ara seçeneği tıklanmalıdır. Ardından ağlar aranmaya başlanmaktadır. Burada hangi operatör kullanılmaktaysa o operatörün seçilmesi gerekmektedir.

    Ağ kayıt edildi yazısının çıkmasının ardından telefon kapatılıp yeniden açılmalıdır.

    Yapılan bu işlemlerden sonra problem çözülmüş olacaktır. Şayet sorun hala devam etmekte ise mevcut sim kart arızalanmış olabilmektedir. Bunun için diğer bir cihaz içinde bu adımlar yeniden yapılabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow