Acer Türkiye'de bazı okullara tablet dağıttı
Acer tablet pilot projesi kapsamında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkede toplam 400 tableti okullara dağıttı.
Acer Avrupa Okul Ağı Eğitimsel Mini Dizüstü Bilgisayar Pilot Projesini takiben, Acer, Acer Windows tabletlerinin kullanımının sınıflarda eğitim ve öğretim uygulamalarında nasıl bir etki yapacağını ve sonuç olarak eğitim ve öğretim yöntemlerini nasıl destekleyebileceğini incelemek için yeni bir çalışma yürütmeye karar verdi.
Tablet pilot projesi okullarda yeni teknolojilerin kullanımını ve mini dizüstü bilgisayar pilot projesinde kazanılan deneyime dayanarak elde edilen ve hızla gelişen bir trend olan bire bir (1:1) pedagojiyi daha ileri düzeyde araştırıyor.
Proje, Eylül 2011'den itibaren 60'tan fazla okulda sürdürülüyor ve yeni dönemde de devam edecek. Bu proje öğretim için iyi uygulamaları belirleyecek, bu teknolojiyi uygulamak isteyen diğer okullar için örnek senaryolar ve tavsiyeler sağlayacak ve bilişim ve iletişim teknolojilerinin okullara başarılı bir şekilde dahil edilmesi için kilit faktörleri inceleyecek.
AMD işlemcili toplam 400 Acer ICONIA W500 Windows tablet, sekiz Avrupa ülkesinde 240'tan fazla öğretmen ve 150'den fazla öğrenciye dağıtıldı: bu ülkeler Estonya, Fransa, Almanya, İtalya, Portekiz, İspanya, Türkiye ve İngiltere.
Öğretmenler bu cihazlarla çalışarak, yenilikçi pedogojik yaklaşımlar geliştirmek için eğitim uygulamalarına tablet kullanımını dahil edebilirler: ders hazırlayabilir, öğrenim kaynakları geliştirebilir ve bu aygıtları sınıfta veya diğer meslektaşlarıyla kullanırken bir yandan da öğrencilerin kullanım biçimlerini araştırabilirler.
Pilot projenin koordinasyonu ve değerlendirilmesinden sorumlu organizasyon olan Avrupa Okul Ağı'nın proje yöneticisi Anja Balanskat, “Katılan öğretmenler tabletlerin öğretimlerine nasıl yardımcı olabileceği ve hepsinden önemlisi öğrencilerinin öğrenme deneyimlerini nasıl destekleyebileceği konusunda son derece motive olmuş durumda ve istekliler. Devam eden pedagojik destek, başarıda kilit bir faktördür” diye konuştu. Bu amaçla, öğretmenler “okullar için 1:1 pedagoji” web sitesi (http://1to1.eun.org) aracılığıyla pedagojik destek ve ücretsiz internet tabanlı seminerlere ve başka online aktivitelere katılma şansı elde edeceklerdir. Bu web sitesi 1:1 pedagoji ile ilgilenen tüm öğretmenlere çok yönlü kaynaklar sunmaktadır.
Acer EMEA Eğitim İş Yöneticisi Federico Carozzi proje ile ilgili şunları söyledi:
"Avrupa'daki okullar artık dijital bir çağa girmelidir. Bu da, tabletler gibi modern eğitim araçlarına dayanan çok büyük bir çaba gerektiriyor". "Teknoloji eğitimde değerli bir kaynaktır: teknolojinin kullanımı uygulanan metodolojileri tamamlayabilir ve geliştirebilir."
Acer Türkiye Tablet ve PC İş Yönetcisi Arzu Süzener ise ürünler ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Tabletler öğretmenlere ve öğrencilere farklı yararlar sunabilecek yeni bir mobil bilgisayar kategorisidir. Çoklu dokunmatik ekranları sayesinde kullanımı kolay olan tabletler içerik tarama ve okuma, internette gezinme, parmakları kullanarak çizim yapma ve yazı yazma gibi temel aktiviteler için optimize edilmiştir. Bundan dolayı, tabletler genç öğrenciler için mobil öğrenim aygıtları olarak idealdir.
Acer, tablet kategorisinde Google Android veya Windows İşletim Sistemine, değişik formatlardaki ekranlara ve içeriği eğlenceli ve öğretici bir şekilde yönetmek amacı ile ön-yüklü gelen uygulamalara ve WiFi ve 3G bağlantı özelliklerine sahip ürün portföyü ile eğitim alanında da son teknoloji ürünleri kullanıcılara sunmaya devam etmektedir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Instagram Bomba Özelliğini Duyurdu! Bunu Yapmak Artık Mümkün! Instagram DM’lerinde Mesaj Nasıl Planlanır? İşte Adım Adım Yapmanız Gerekenler (23.12.2024)
Bunları Bilmeden iPhone Kullanıyorum Demeyin! İşte Gizli Kalmış 7 Şaşırtıcı Özellik!
SON DAKİKA... BTK'dan açıklama: 13 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı Geliyor!
Türkiye’nin İlk Kuantum Bilgisayarı Özellikleri Neler? Kuantum Bilgisayar Kullanım Alanları!
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…