42 bin yıl önce donan solucan çözülünce hayata kaldığı yerden devam etti

Biri yaklaşık 42 bin, diğeri ise 32 bin yıl önce donan iki solucan, buz çözüldükten sonra hayata kaldıkları yerden devam etti. Gezegendeki varlığını sürdüren en eski canlı olarak kabul edilen bu solucanların büyük bir bilimsel atılımın önünü açabileceği belirtiliyor.
Princeton Üniversitesi ile işbirliği içinde olan, Rus bilim adamlarnın oluşturduğu bir ekip tarafından yapılan araştırmaya göre, yuvarlak solucanlar, dondukları Pleistosen Çağı'ndan sonra hayata geri döndüler, hareket ettiler ve yemek yemeye başladılar.
Donmuş halde bulunan 300 prehistorik solucan, Moskova'daki Toprak Bilimi'nin, ''Fizik-Kimyasal ve Biyolojik Sorunları Enstitüsü'nün'' laboratuarında kontrollü olarak çözüldü ve 2 solucan hayata kaldıkları yerden devam etti.
Sibirya Times'a konuşan bilim adamları "Verilerimiz, çok hücreli organizmaların uzun süreli (on binlerce yıllık) doğal koşullar altında yaşamını sürdürebildiklerini gösteriyor” dedi.
Her iki solucanın da, Rusya'nın en soğuk bölgesi olan Yakutya'dan geldiği belirlendi. Hayata kaldığı yerden devam eden iki solucandan birinin 41 bin 700, diğeri ise 32 bin yıl önce donduğu sonucuna ulaşıldı. Solucanlardan biri bir sincap yuvasında bulunurken diğeri ise Alazeya Nehri yakınlarında keşfedilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA: WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? 28 Şubat 2025 WhatsApp mesajlar neden gitmiyor, erişim sorunu düzeldi mi?
Yapay zeka ile ilgili çarpıcı açıklama: 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacak!
Instagram yeni güncellemeyi duyurdu: DM'ler için sunduğu yeni özellikler dikkat topladı
Merakla bekleniyordu! iPhone 16e'nin fiyatı bakın ne oldu!
iOS 18.3 güncellemesi özellikleri: iOS 18.3 güncellemesi neler getiriyor?