3 boyutlu yazıcı 10 kat hızlanıyor
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bilim adamları 3 boyutlu baskı teknolojisinde yaptıkları küçük değişimlerle birlikte yazıcıların baskı hızını tam 10 kat arttırdı.
MIT yeni nesil bir 3 boyutlu yazıcı teknolojisi geliştirdiğini duyurdu. Yeni teknoloji sayesinde normalden 10 kat hızlı şekilde baskı alınabilecek. Yeni baskı teknolojisinin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Amerika’da bulunan ve dünyanın en önemli teknoloji üniversiteleri arasında yer alan MIT, kendisine başvuran öğrencilerin sadece %7.9’unu kuruma kabul ediyor. Dünyadaki önemli pek çok teknolojik ve teknik gelişmenin öncüsü olan kurumdan mezun olan 72 kişi Nobel Ödülü aldı.
Üretim malzemesini eriterek hareketli bir kafa vasıtasıyla istenilen oranda istenilen bölgeye aktaran günümüz 3 boyutlu yazıcıları, yavaş çalışan cihazlar olarak biliniyor. Yazıcılar farklı malzemeler kullansa da hızları pek artamıyor. Bu sorunun üstesinden gelmek isteyen araştırmacılar, yazıcının kafasına bir vida ve lazer ekleyerek çözüme ulaşmaya çalışmış. Eklenen vida sayesinde daha hızlı ve yoğun baskı yapılabilir hale gelinmiş. Ayrıca, yazıcıya eklenen lazer sayesinde çok daha hızlı bir şekilde ısıtma işlemi yapılabilir hale gelmiş.
3 boyutlu yazıcılara iki küçük ekleme yaparak hızı 10 kata kadar arttırmayı başaran araştırmacılar bu sayede 1 saatlik bir baskıyı birkaç dakika içerisinde alabilir hale gelmiş.
Ürettiği teknolojileri hızlı bir şekilde günlük hayatın bir parçası yapmak isteyen kurum, bunun için kendi firmasını kurmayı veya mevcut bir 3 boyutlu yazıcı şirketi ile çalışmayı planlıyor. Yeni teknoloji sayesinde 10 kat daha hızlı baskı yapabilen yazıcılar birkaç yıl içerisinde hayatımıza girecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WHATSAPP'A 5 YENİ ÖZELLİK! 2,33 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı var! Meğer Instagram’daki o fonksiyonlar…
SON DAKİKA TEKNOLOJİ HABERİ || PlayStation 5 Pro Türkiye’de ön satışa çıktı! (FİYAT & ÖZELLİKLER)
WhatsApp'ın gizli kalan kullanışlı özelliği! 2 adımda gerçekleştiriliyor, çoğu kişinin haberi bile yok!
Parmaklarınızın ucundaki gizemli rotalar! Hangi kısayol tuşu nasıl ortaya çıktı? Kısayol krallığı o tuşa ait...
GÖKBEY Helikopteri Nedir? T625 GÖKBEY Özellikleri ve Kullanım Alanları