1920’lerden günümüze televizyonun evrimi
Son yüzyıla şekilde veren en önemli icatlar şüphesiz radyo, televizyon ve bilgisayar. Değişen tüketici alışkanlıkları radyoyu ikinci plana attı, bilgisayar bambaşka bir alete dönüştü. Peki ama televizyon? Geçmişten günümüze televizyon, bu galerimizin konusu. Kitle iletişim araçlarının en bilinen örneği televizyondur. Herkesin evinde bir veya birden fazla televizyon bulunuyor. Uydu alıcıları, ekran türleri ve hatta izlediğimiz şeyler değişse de televizyon konsepti uzun zamandır aynı. Ancak kendi içerisinde önemli teknolojik devrimler yaşadı.Peki televizyon bu hale nasıl geldi? Geçmişten günümüze televizyonların evrimini ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.
Haberin Devamı
Geçmişten günümüze televizyon!
/

Kitle iletişim araçlarının en bilinen örneği televizyondur. Herkesin evinde bir veya birden fazla televizyon bulunuyor. Uydu alıcıları, ekran türleri ve hatta izlediğimiz şeyler değişse de televizyon konsepti uzun zamandır aynı. Ancak kendi içerisinde önemli teknolojik devrimler yaşadı.Peki televizyon bu hale nasıl geldi? Geçmişten günümüze televizyonların evrimini ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.
İcadı
/

Televizyonun kökeni 1800’lü yılların son çeyreğine dayanır. İlk ilkel çalışmalar o zaman başlamıştır. Ancak dünyanın ilk televizyon yayını 1926 yılında yapılmıştır. Aşağıdaki görselde, 1926 yılında dünyanın ilk televizyon yayının yapılması için hazırlıkları görüyorsunuz.
Haberin Devamı
İlkler
/

Ve tabii ki ilk televizyonlar son derece ufak ve siyah-beyaz ekranlara sahipti. Uzaktan kumanda, kanal hafızası, farklı anten teknolojileri ve uydu alıcısı gibi şeyler için henüz çok erkendi.
Renkli Ekran
/

Renkli ekrana sahip ilk televizyon, 1950’lerin başında satışa çıktı. Bu tarihler aynı zamanda ülkemizde ilk televizyon yayınlarının yapıldığı yıllardır. Renkli ekran 1950’lerde çıkmasına karşın, yaygınlaşması çok zaman aldı. 1960’lara gelindiğinde henüz daha televizyon kullananların yarısı renkli ekrana geçmişti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Televizyon Kumandaları
/

Kablolu kumandalar tabii ki o dönemin kanayan yarasıydı. Kanal değişimi, ses yükseltip alçaltma işlemleri için kablolu bir kumandaya ihtiyacınız vardı. Aşağıda örneklerinden birini görüyorsunuz.1955-1960 yılları arasında kablosuz kumandalar için bir geçiş dönemi olmuştu. İlk örneklerine daha erken ulaşılsa da herkesin alabileceği düzeye gelmesi yaklaşık 5 yıl kadar sürdü. Aşağıda ilk kablosuz televizyon kumandalarını görebilirsiniz.
Plazma ve LCD Televizyonlara Geçiş
/

Televizyon dünyası 1995’lere kadar uzun süre önemli bir değişiklik yaşamadı. Ancak Plazma ve LCD ekran panelleri adeta bir devrim niteliğindeydi. Tüplü, hantal ve kocaman televizyonlar, yerini incecik ekranlara bıraktı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Eski usül antenler, 2000’li yılların başında yerini uydu alıcılarına bıraktı. Türksat uydularının gönderilmesiyle birlikte ülkemizde uydu alıcılarına büyük bir talep yaşandı. Görüntü kalitesi eskiye oranla iyileşti ve kanal sayısı arttı.
Günümüz
/

Televizyonlar inceldi, uydu alıcıları ortaya çıktı, televizyon kumandası, uydu alıcısı kumandası derken ortalık biraz karışmadı mı? Kaybolan kumandalar, kablo karmaşası derken, televizyon izlemek, eskiden sanki daha keyifliydi. Ne dersiniz?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
D-Smart D-Fix
/

Televizyonun geldiği son nokta şüphesiz D-Smart D-Fix. D-Fix sayesinde kablo, kumanda ve uydu alıcısı karmaşası olmadan televizyon izleyebilirsiniz. D-Smart D-Fix modül içerisine yerleştirilen bir karttan oluşur. Sadece bir kredi kartı boyutunda olan D-Fix, televizyonunuza modül girişinden takılır. Ve hepsi bu kadar! Artık tek bir kumanda ile televizyon izleme keyfini yaşayabilir, eğer televizyonunuz destekliyorsa, 4K bile izleyebilirsiniz.D-Fix, geleceğin televizyon alışkanlığına olmaya aday.