hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Cup tekler şampiyonu Dushevina

    İstanbul Cup tekler şampiyonu Dushevina
    expand

    Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda, Çek sporcu Lucie Hradecka'yı 2-0 yenen Rus Vera Dushevina teklerde şampiyon oldu.

    İstinye'deki ENKA Arena'da yapılan turnuvada, merkez korttaki tekler final maçına iyi başlayan Vera Dushevina, ilk seti 6-0, 2'nci seti ise 6-4 kazandı.

    Organizasyonun dün tekler yarı finalinde karşılaşma yapıp, çiftler finalinde ise vatandaşı Renata Voracova ile oluşturduğu ikiliyle, Julia Goerges (Almanya)-Patty Schnyder (İsviçre) ikilisini yenerek şampiyonluğa uluşan 8 numaralı seribaşı Hradecka oldukça yorgun görünürken, Rus tenisçi Dushevina karşılaşmada rahat bir galibiyet elde etti.

    Turnuvada finale dek yaptığı 4 karşılaşmayı da set vermeden kazanan 1986 doğumlu Vera Dushevina, tekler ana tablo 1'inci turda Ukraynalı Yuliana Fedak'ı 6-1 ve 6-4, 2'nci turda İtalyan Maria Elena Camerin'i 6-0 ve 6-1, çeyrek finalde İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-2 ve 6-3, yarı finalde de İsviçreli Timea Bacsinszky'i de 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenmişti.

    Dushevina, kazandığı bu zaferle WTA Tour'da kariyerinin ilk tekler şampiyonluğuna ulaştı.

    Dushevina çok mutlu

    Vera Dushevina, İstinye'deki ENKA Arena'da yapılan turnuvada final maçından sonra düzenlediği basın toplantısında, bugün WTA Tour'da 4. finaline çıktığını ifade ederek, "Daha önce yaptığım 3 finali yitirmiştim. 4. finalimde kazandığım için çok mutluyum" dedi.

    Karşılaşmanın izleyenler açısından kolay göründüğünü ve 41 dakika sürdüğünü belirten Dushevina, "Rakibim yorgundu, bunun için kısa sürdü. Yorgun olmasaydı 1.5 saat sürerdi ve yine kazanırdım diye düşünüyorum. Çok çok iyi oynadım. Genel anlamda oyunun kontrolü bendeydi" diye konuştu.

    Güzel bir turnuva geçirdiğini ve çok formda olduğunu dile getiren Rus raket, "Turnuvada Vera Zvonareva ile Aravane Rezai gibi güçlü oyuncular vardı. Zorlu bir turnuvaydı. Ben çok iyi oynadım. Formda olduğumun farkındayım. ABD Açık için konuşmak erken, daha 4 hafta var. Bu sürede 4 turnuvaya daha katılacağım. Umarım o zamana dek formumu sürdürürüm" dedi.

    Hradecka: "Çok yorgun hissediyorum"


    Turnuvada çiftlerde şampiyon olan ancak bugün teklerde yapılan final maçında kötü bir oyun çıkaran Lucie Hradecka ise dün yaptığı 2 karşılaşma nedeniyle hala kendisini yorgun hissediğini belirterek, 'Rakibim çok iyi ve hatasız oynadı bugün. Karşılaşma çok kısa sürdü farkındayım ama kendimi çok yorgun hissediyordum. Çok hata yaptım, servisim kötüydü. Kötü bir gündeydim diyebiliriz" diye konuştu.

    Ödül töreni

    Bu arada karşılaşmadan sonra düzenlenen ödül töreninde, Dushevina ve Hradecka'ya kupaları verildi.

    Ödül töreninde Uluslararası Spor Organizasyonlarından Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tenis Federasyonu Başkanı Mesut Polat ile İstanbul Cup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Erginer de bulunurken, Dushevina'nın kupasını Yunus Akgül, Hradecka'nın kupasını da Mehmet Atalay verdi.

    Turnuvada toplam 220 bin dolar para ödülü dağıtılırken, Vera Dushevina 37 bin, Lucie Hradecka ise 19 bin dolar ödül kazandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow