hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finalin adı Williams-Jankovic

    Finalin adı Williams-Jankovic
    expand

    ABD Açık'ta tek bayanlar finalini Serena Williams ile Jelena Jankovic oynayacak.

    Sezonun son grand slam turnuvasında tek bayanlar finali ABD'li Serena Williams ile Sırp Jelena Jankovic arasında olacak.

    1999 ve 2002'nin şampiyonu Willams, altı numaralı seribaşı Dinara  Safina'yı 6-3, 6-2'lik setlerle yenerek ABD Açık'ta altı yıl sonra finale yükseldi.

    Yarı finalin diğer maçında dünyanın iki numarası Jankovic, Olimpiyat şampiyonu ve 2004'ün finalisti Elena Dementieva'ya 6-4, 6-4'lük setlerle üstünlük sağladı.

    26 yaşındaki Williams, rüzgarın tenisi çok olumsuz etkilediği bir ortamda Safina karşısında maça servisini kırdırarak başlamasına rağmen 22 yaşındaki rakibini 88 dakikada mağlup etti.

    Williams, katıldığı son yedi turnuvanın altısında final oynayan Safina ile son olarak Mayıs ayında karşılaşmış ve korttan mağlup ayrılmıştı.

    12'nci kez grand slam finalinde mücadele edecek ABD'li tenisçi, Jankovic'i yenip şampiyon olduğu takdirde beş yıl sonra dünya klasmanında bir numaraya yükselecek.

    Kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğunu kovalyan 23 yaşındaki Jankovic, Dementieva karşında 4-2 geri düşmesine rağmen üst üste dört oyun alarak ilk seti kazandı.

    Bir grand slam turnuvasında ilk kez finale yükselen Jankovic ikinci sette de geri düştü ancak Arthur Ashe Stadı'ndan zaferle ayrılan tenisçi oldu.

    Serena Williams ile bugüne kadar oynadığı altı maçtan üçünü kazanan Jankovic, ABD Açık'ta şampiyon olursa dünyanın yeni bir numarası olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow