hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Federer New York'ta 5. kez finalde

    Federer New Yorkta 5. kez finalde
    expand

    Roger Federer, dört yıldır şampiyon olduğu ABD Açık'ta Novak Djokovic'i yarı finalde yenerek üst üste beşinci finaline yükseldi.

    Federer, geçtiğimiz yıl finalde yendiği Djokovic'e 6-3, 5-7, 7-5, 6-2'lik setlerle üstünlük sağladı Flushing Meadows'ta üst üste beşinci kez final oynama hakkını elde etti.

    İsviçreli tenisçinin rakibini belirleyecek diğer yarı final maçı kötü hava yüzünden üçüncü sette yarıda kaldı.

    Dünyanın bir numarası Rafael Nadal karşında ilk iki seti 6-2, 7-6 alan Andy Murray üçüncü sette 3-2 gerideyken, New York bölgesini vuran Hanna Kasırgası'nın bıraktığı şiddetli yağmur, mücadelenin ertelenmesine yol açtı.

    13. grand slam turnuvası şampiyonluğuna sadece bir maç kalan Federer, Djokovic karşısında turnuvadaki en iyi performasını sergiledi.
      
    Geçtiğimiz ay bir numaradaki yerini Nadal'a kaptıran, bu sezon grand slam turnuvası kazanamayan Federer, iki saat 45 dakika süren yarı final mücadelesinde 20 ace attı ve 51 puan alıcı vuruş (winner) yaptı.

    Üst üste beşinci ABD Açık kupasını 1924 yılında kazanan Bill Tilden'dan sonra bu başarıya ulaşacak ikinci tenisçi olmak isteyen Federer, finalde rakip olarak Rafael Nadal ile karşılaşmayı tercih edeceğini söyledi:

    "Beni ilgilendiren kupayı kazanmak. Ama birini seçmem gerekirse herhalde bu Rafa olur. Çünkü yıl boyunca onunla müthiş maçlar oynadık. Wimbledon inanılmazdı, umarım aynısını burada da yaşarız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow