hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Federer, Djokovic yarı finalde karşılaşacak

    Federer, Djokovic yarı finalde karşılaşacak
    expand

    ABD Açık'ta geçtiğimiz yıl finalde karşılaşan Roger Federer ve Novak Djokovic, çeyrek finali geçerek yarı finalde birbirlerine rakip oldu.

    Teniste sezonun son grand slam turnuvasında çeyrek finaller iki tek erkek maçıyla tamamlandı.

    Dünyanın iki numarası Roger Federer turnıvanın sürpriz ismi Gilles Muller'i, üç numara Novak Djokovic de 2003'ün şampiyonu Andy Roddick'i yenerek yarı finalde birbirlerine rakip oldu.

    Flushing Meadows'ta üst üste beşinci şampiyonluğunu kovalayan Federer, elemelerden ana tabloya giren Muller'i 7-6, 6-4, 7-6'lık setlerle saf dışı bıraktı.

    Turnuvanın en çok ace atan oyuncusu Muller, Federer karşısında da servisleriyle etkili olmaya çalıştı. Maçtaki tek servis kırma ikinci sette Federer'den geldi.İsviçreli tenisçi birinci ve üçüncü seti 7-5'lik tie-break skoruyla aldı.

    Dünyanın 130 numarası Muller sadece bir kez servis kırdırmasına rağmen Federer'in servisini maç boyunca tehdit edemedi ve sadece iki kez servis kırma şansı yakaladı. Federer ise 11 fırsattan birini değerlendirdi.

    Akşam seansındaki çeyrek final mücadelesinde Djokovic, Roddick'i 6-2, 6-3, 3-6, 7-6'lık dört setle geçti ve geçtiğimiz yıl finalde kaybettiği Federer'in yarı finaldeki rakibi oldu.

    İlk iki seti rahat alan Sırp tenisçi üçüncü seti 6-3 kaybetti. Roddick dördüncü sette 5-4 öndeyken servis attığı oyunu kaybederek seti bitirme şansını kullanamadı.

    7-5'lik tie-break ile sonuçlanan dördüncü seti kazanan Avustralya Açık şampiyonu Djokovic, New York'ta üst üste ikinci kez yarı finalist oldu.

    Tek erkeklerde diğer yarı final karşılaşması dünyanın bir numarası Rafael Nadal ile altı numara Andy Murray arasında oynanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow