hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Federer: "Baskıdan kurtuldum"

    Federer: Baskıdan kurtuldum
    expand

    ABD Açık'ı kazanarak bu yılki ilk grand slam zaferini elde eden Roger Federer, şampiyonluk sayesinde baskıyı üstünden attığını belirtti.

    Dünyanın iki numarası Federer, ABD Açık'ta elde ettiği üst üste beşinci şampiyonluğun ardından New York'un simgesi Empire State'te medyanın karşısına çıktı.

    ABD'de çok güzel zamanlar geçirdiğini söyleyen Federer, "bu yıl Madison Square Garden'da çocukluk kahramanım Pete Sampras ile 20 bin seyircinin önünde oynamak muhteşemdi. ABD Açık'ta da seyircilerden aynı büyük desteği görmek harikaydı" dedi.

    Yılın ilk, kariyerin 13'üncü grand slam zaferini kazanan İsviçreli tenisçi, Wimbledon ve Roland Garros finallerinde Rafael Nadal'a kaybetmiş, dünya sıralamasında kesintisiz 237 hafta elinde tuttuğu bir numaradaki yerini İspanyol tenisçiye kaptırmıştı.

    "Artık dünyanın bir numarası değilim diyen Federer, New York'taki başarısı sayesinde basın karşısında daha rahat olacağını söyledi:

    "Bu yılki performansım çok eleştirilmişti ve ben de çok yıpranmıştım. Böylece yılın geri kalanını daha rahat geçireceğim. Vücudum izin verdiğince kendime tüm turnuvalara  katılma hedefi koydum. Andre Agassi gibi daha uzun yıllar kortlarda olmak istiyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow