hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Federer Andreev'den zor kurtuldu

    Federer Andreevden zor kurtuldu
    expand

    Roger Federer, üst üste dört yıldır şampiyon olduğu ABD Açık'ta Igor Andreev'i beş sette yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Dünyanın iki numarası Federer, 23 numaralı seribaşı Andreev'i 6-7, 7-6, 6-3, 3-6 ve 6-3'lük setlerle yenerek sezonun son grand slam turnuvasında çeyrek finalist oldu.

    Federer, Arthur Ashe Stadı'nda rüzgarlı bir havada oynanan dördüncü tur maçında Andreev'e üç saat 32 dakikada üstünlük sağlarken, tam 60 basit hata yaptı.

    Bu sezon ilk grand slam şampiyonluğunu kovalayan Federer, çeyrek finalde turnuvanın sürpriz ismi Gilles Muller ile karşılaşacak.

    Daha önce bir grand slam turnuvasında üçüncü turdan ileri gidemeyen Muller, beş numaralı seribaşı Nikolay Davydenko'yu 6-4, 4-6, 6-3, 7-6'lık setlerle eledi.

    Üç numaralı seribaşı Novak Djokovic de Federer gibi dördüncü turu geçmek için çok zorlandı.

    Geçtiğimiz yıl Flushing Meadows'ta Federer'e finalde kaybeden Djokovic, kalçasından sakatlık yaşadığı ve solunum problemi çektiği mücadelede Tommy Robredo'yu 4-6, 6-2, 6-3, 5-7, 6-3'lük setlerle saf dışı bıraktı.

    Turnuvanın dokuzuncu gününde oynanan dört dördüncu tur maçı içinde en kolay galibiyeti 2003'ün şampiyonu Andy Roddick aldı.

    Sekiz numara Roddick, 11 numara Fernando Gonzalez'i 6-2, 6-4, 6-1'lik setlerle mağlup ederken sadece 87 dakika harcadı.

    Karşılaşmanın en ilginç istatistiği Roddick'in yedi basit hatasına karşılık Gonzalez'in hanesindeki 33 basit hataydı.

    Roddick çeyrek finalde Novak Djokovic ile mücadele edecek. ABD'li tenisçi, Gonzalez'i yendikten sonra kortta yapılan röportajda Djokovic ile oynayacağı maç için esprili bir ifade kullanarak, "kendimi iyi hissetmeliyim, çünkü şu anda (Djokovic'in) 16 sakatlığı var" dedi.

    Erkeklerde dördüncü tur karşılaşmaları tamamlanırken, kadınlarda iki yarı finalist belli oldu.

    İki numaralı seribaşı Jelena Jankovic, Sybille Bammer'i 6-1, 6-4'lük setlerle yenerek, Avustralya Açık ve Roland Garros'tan sonra bu yıl üçüncü grand slam yarı finaline ulaştı.

    Günün diğer çeyrek final mücadelesinde olimpiyat şampiyonu Elena Dementieva, 15 numara Patty Schnyder'i 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup etti.

    ABD Açık'ta dört yıl önce final oynayan Dementieva, şu ana kadar yedi kez karşılaştığı ve dört kez yenildiği Jankovic ile yarı finalde kozunu paylaşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow