hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    RÜMEYSA PELİN KAYA KİMDİR? Milli sporcumuz Paris’te madalya için yarışacak

    RÜMEYSA PELİN KAYA KİMDİR Milli sporcumuz Paris’te madalya için yarışacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek isimlerden biri de milli sporcumuz Rümeysa Pelin Kaya olacak. Atıcılık alanında trap müsabakalarında yarışan Kaya, kariyerinde oldukça önemli başarılar elde etmişti. Peki, Rümeysa Pelin Kaya kimdir, kaç yaşında?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaz Olimpyiatları’nda ülkemizi temsil eden isimlerden biri de Rümeysa Pelin Kaya olacak. Atıcılık alanında mücadele eden milli sporcu madalya için yarışacak. İşte Kaya’nın kariyeri ve daha önce elde ettiği başarıları…

    RÜMEYSA PELİN KAYA KİMDİR?

    Rümeysa Pelin Kaya 6 Ağustos 2000’de dünyaya geldi. Trap müsabakalarında yarışan Türk atıcı olan Kaya önemli başarılar elde etti. Kaya, 2014 yılında lisansını aldı. Kahramanmaraş Gençlik SK üyesidir. Yurt içinde çeşitli yarışmalarda yarıştı.

    2022 ISSF Dünya Kupası Karma takım trap branşında, Kıbrıs Lefkoşa'da Murat İlbilgi ile altın madalyaya, Azerbaycan Bakü'de Tolga Tunçer ile bronz madalyayı paylaştı. Türkiye Konya 2022 Grand Prix'sinde Karma takım branşında bronz madalya aldı.  Cezayir'in Oran kentinde düzenlenen 2022 Akdeniz Oyunları'na ise başarı elde edemeden katıldı.  4-13 Mart tarihleri ​​arasında Katar'ın Doha kentinde düzenlenen 2023 ISSF Dünya Kupası'na katıldı. Takım arkadaşı Tolga Tunçer ile birlikte Karma takım branşında dördüncü oldu.  Polonya'nın Wroclaw kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Oyunları'nda takım arkadaşları Dilara Bedia Kızılsu ve Safiye Sarıtürk Temizdemir ile birlikte Takım trap branşında gümüş madalya kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow