hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yusuf Dikeç elemeyi geçemedi

    Yusuf Dikeç elemeyi geçemedi
    expand

    Pekin Olimpiyatları'nda atıcılık branşındaki tek Türk sporcusu olan Yusuf Dikeç, erkekler 10 metre havalı tabancada elendi.

    Pekin Atıcılık Poligonu'ndaki oyunların atıcılık müsabakalarında Dikeç, bu sabah, toplam 48 sporcunun katıldığı erkekler 10 metre havalı tabanca elemelerinde yarıştı.

    Dikeç, yarışmada, 566 puanla 45. sırada yer alarak finale kalamadı.

    Bu dalda altın madalyayı Çinli Pang Wei kazandı. Wei, toplam 688.2 puanla birinci olarak olimpiyat şampiyonu oldu.
    2006 yılının dünya şampiyonu Çinli atıcı, eleme turlarında da 586 puanla ilk sırada yer almıştı.

    Gümüş madalyayı toplam 684.5 puanla ikinci olan Güney Koreli Jin Jong-oh, bronz madalyayı ise toplam 683 puanla üçüncü olan Kim Jong-su kazandı.

    Elemelerde ilk sekize girerek finale kalamayan Yusuf Dikeç, böyle bir sonuç beklemediğini ve tahmin ettiğinden çok daha düşük bir puanla yarışmayı tamamladığını söyledi.

    Milli sporcu, kötü sonuca gerekçe olarak ilk olimpiyatı olmasının getirdiği heyecan ve bu dalda tek Türk sporcu olmanın getirdiği baskıyı gösterdi ve "yanımda takım arkadaşlarım olsaydı daha cesaretli olurdum" dedi.

    Dikeç'in müsabakasını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da bir süre izledi.

    Yarışmadan sonra Başesgioğlu, Dikeç'i teselli etti ve 12 Ağustos Salı günü yarışacağı erkekler 50 metre havalı tabanca yarışması için başarılar diledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow