hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kupayı kazanan İspanya! İspanya İngiltere maç özeti!

    Kupayı kazanan İspanya İspanya İngiltere maç özeti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İspanya İngiltere maçı, EURO 2024 final maçı olarak canlı izleme detaylarıyla gündemdeki yerini koruyor. Bugün İspanya ve İngiltere maçı saat 22.00'de ekrana geliyor. EURO 2024'ün son maçı, final müsabakası olarak TRT 1 ekranlarından yayınlanacak olan karşılaşmayı HD, naklen ve şifresiz izleyebilirsiniz. Canlı yayınlanan İngiltere İspanya maçını TRT 1'in internet sitesi üzerinden mobil uygulamalardan takip edebileceğiniz gibi TABİİ uygulamasından da HD olarak EURO 2024 final maçını izleyebilirsiniz. TRT 1 HD canlı EURO2024 izle bilgileriyle bu maçı kaçırmamak için frekans ayarlarınızı kontrol etmelisiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Heyecanın hep yüksek olduğu turnuvada son maça gelindi. EURO 2024 finalinde İngiltere ve İspanya karşı karşıya geliyor. Heyecanlı maçı TRT 1 HD ekranlarından canlı izleyebilirsiniz.


    İspanya ile İngiltere arasında yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) final maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

    Stat: Berlin Olimpiyat

     

    Hakemler: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Fransa)



    İşte EURO 2024 finalinde İngiltere ile karşılaşacak olan İspanya'nın ilk 11'i: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian, Olmo, Yamal, Williams, Morata


    TRT 1 HD CANLI İZLE

    İşte EURO 2024 finalinde İngiltere ile karşılaşacak olan İspanya'nın ilk 11'i: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian, Olmo, Yamal, Williams, Morata

     

    Avrupa Futbol Şampiyonası'nın 64 yıllık tarihinde 17. kez düzenlenen turnuvada, Almanya ile birlikte 3 kez kupaya kazanan ve bu alanda ilk sırada yer alan İspanya, kupayı 4. kez kazanarak en fazla kazanan takım rekorunu kırmayı hedefliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce Avrupa şampiyonluğu bulunmayan İngiltere ise üst üste ikinci kez oynayacağı finalde, evine ilk kupasıyla dönmenin peşinde.

     İspanya, Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek kupayı kazandı.
     

    Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi
    45+1. dakikada Rice'ın İspanya yarı alanının ortalarında sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top, ceza sahası sol çaprazındaki Foden'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda, kaleci Unai Simon direk dibinde topu kontrol etti.

    Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İlk 45 dakikada meşin yuvarlak büyük oranda İspanya'nın ayağında kalırken 45+1. dakikada İngiltere'nin duran toptan bulduğu pozisyon haricinde önemli bir gol girişimi olmadı.

    İlk yarı, golsüz eşitlikle sona erdi.

    İkinci yarı
    47. dakikada İspanya öne geçti. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza yayına kadar sokulan Yamal, pasını ceza sahası sol çaprazındaki Williams'a aktardı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direğin dibinden ağlarla buluştu: 1-0.

    49. dakikada Williams'ın pasıyla penaltı noktası civarında buluşan Olmo'nun şutunda top yandan auta gitti.

    56. dakikada Williams'ın ceza yayının gerisinden şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    64. dakikada Bellingham'ın yay içinden sert şutunda top kalenin yanından oyun alanı dışına gitti.

    66. dakikada Olmo'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yamal'ın yerden uzak köşeye şutunda kaleci Pickford uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

    73. dakikada İngiltere beraberliği yakaladı. Sağ kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Saka, pasını altıpas önündeki Bellingham'a aktardı. Kaleye sırtı dönük olan bu oyuncu, meşin yuvarlağı ceza sahası dışındaki Palmer'ın önüne bıraktı. Ceza yayının sağındaki Palmer, yerden düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-1.

    82. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Yamal'ın karşı karşıya şutunda kaleci Pickford sağına uzanarak topun ağlara gitmesini önledi.

    86. dakikada İspanya bir kez daha öne geçti. Cucurella'nın soldan altıpas gerisine gönderdiği topa kayarak dokunan Oyarzabal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

    89. dakikada İngiltere gole çok yaklaştı. Sağdan kullanılan kornerde Rice'ın kafayla vurduğu topu kaleci Unai Simon çizgi üzerinde çıkardı. Altıpas gerisine yükselen topa bu kez Guehi kafa vuruşunu yaptı. Bu kez çizgi üzerindeki Olmo kafayla topun ağlara girmesine engel oldu. Dönen topta şansını Rice bir kez daha denedi ancak meşin yuvarlak auta gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mücadeleyi 2-1 kazanan İspanya, tarihinde 4. kez Avrupa şampiyonu oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow