hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zico Özbekistan'da ilk kupasını kazandı

    Zico Özbekistanda ilk kupasını kazandı
    expand

    Arthur Zico'nun çalıştırdığı Bunyodkor, Özbekistan Kupası finalinde Pakhtakor'u yenerek bu kupayı ilk kez müzesine götürdü.

    Özbekistan'ın Bunyodkor kulübünü çalıştıran Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico, kulübü ile ilk kupasını kazandı.

    Bunyodkor, Taşkent'in diğer kulübü Pakhtakor ile oynadığı Özbekistan Kupası finalini 3-1 kazanarak bu kupayı ilk kez müzesine götürdü.

    Bunyodkor'dan Cesur Hasanov ve Pakhtakor'dan Adil Ahmedov'un golleriyle normal süre berabere bitti. Normal sürenin sona ermesine iki dakika kala oyuna giren Anvar Saliyev uzatmada iki gol atarak takımına kupayı getirdi.

    Brezilyalı yıldız Rivaldo'nun da top koşturduğu Bunyodkor, ülkenin en köklü kulübü Pakhtakor'u ilk kez yenmiş oldu.

    Bunyodkor ve Pakhtakor kulüpleri bundan önce beş kez karşılaşırken, bu maçların dördü beraberlikle bitmiş, geçen sene Özbekistan Kupası finalinde ise Pakhtakor, Bunyodkor'u penaltılarda 5-4 yenmeyi başarmıştı.

    Zico yönetiminde ligde ve kupada oynadığı beş maçı da kazanan ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar yükselen Bunyodkor, bitime beş hafta kala 69 puanla liderlik koltuğuna oturuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow