hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Maç Tarihleri 2024 Ne Zaman?

    UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Maç Tarihleri 2024 Ne Zaman
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ve maç tarihleri, özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımların mücadelesiyle sporseverlerin odağına yerleşti. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Peki, UEFA Avrupa Ligi kura çekimi ve maç tarihleri ne zaman? İşte ayrıntılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde iki numaralı organizasyonu olan Avrupa Ligi programı gündemde yer alıyor. Temsilci Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turunda veda etti ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Beşiktaş, play-off turunu geçmesi halinde Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanacak. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçını 22 Ağustos'ta oynayacak. Bu turun rövanş karşılaşmaları ise 29 Ağustos'ta yapılacak. Beşiktaş, play-off turunda Partizan-Lugano eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

    Trabzonspor ise play-off aşamasını başarıyla tamamlaması durumunda Avrupa Ligi’nde yer alacak. Trabzonspor, 3. Eleme Turu'nda Rapid Wien’i elemesi durumunda Braga (Portekiz) ile Servette (İsviçre) arasındaki eşleşmenin galibiyle mücadele edecek. İlk maç deplasmanda 22 Ağustos’ta oynanacak, rövanş ise 29 Ağustos’ta Trabzonspor’un sahasında gerçekleşecek. Eğer Trabzonspor Avrupa Ligi’nden elenirse, Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen (İsviçre) ile WKS Slask Wroclaw (Polonya) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

    UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi ve Maç Tarihleri

    UEFA Avrupa Ligi’nde 2024-2025 sezonunun kura çekimi, 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Grup aşaması maçları ise 25 Eylül 2024'te başlayacak ve 30 Ocak 2025'te sona erecek. 32 takımdan oluşan turnuva, bu sezonla birlikte 36 takımla düzenlenecek. Grup maçlarını yerine lig formatının geçileceği Avrupa Ligi'nde takımlar ilk etapta 8 maça çıkacak. 8 maç sonunda oluşan sıralamada ilk 8'de yer alan takımlar son 16 turuna yükselecek. 9 ve 24. sıra arasında yer alan takımlar ise son 16 turu için play-off oynayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow