hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray 5 attı, Fenerbahçe'yi yakaladı

    Galatasaray 5 attı, Fenerbahçeyi yakaladı
    expand

    Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 yenerek Fenerbahçe ile puanını eşitledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk kez Trabzonspor deplasmanında bir maçta 5 gol attı. Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 53 iç saha maçı arasında en fazla gol yediği maçı oynadı. 

    Galatasaray'ın gollerini 13 ve 61'de Zaha, 64'te Kaan Ayhan, 80 ve 90+6'da Kerem Aktürkoğlu attı. Trabzonspor'un tek golünü 79'da Enis Destan kaydetti.

    Sarı-kırmızılı ekipte savunma hattının önemli isimlerinden Abdülkerim Bardakcı, yaşadığı sakatlık sonrasında oyuna devam edemedi. Maçın 43'üncü dakikasında yaşadığı sakatlıktan dolayı kenara gelen 29 yaşındaki futbolcu, 45'inci dakikada yerini Davinson Sanchez'e bıraktı.

    Öte yandan karşılaşmayı oyundan çıktıktan sonra kulübede takip eden Abdülkerim Bardakcı, bir pozisyonda hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördü ve ligin 22'nci haftasındaki İstanbulspor maçında cezalı duruma düştü.

    İki takımda da eksikler vardı

    Hafta içi Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok'un kadro dışı bırakıldığı Trabzonspor'da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet, Pepe ve Onuachu ile sakatlıkları süren Orsic ile Denswil bugünkü maçta forma giyemedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuk ekip Galatasaray'da geçirdiği ameliyat sonrasında tedavisi süren Sergio Oliveira, Afrika Kupası'nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu ile Angelino kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılı takımda en son oynanan Kayserispor maçı 11'ine göre; Tete, Halil İbrahim Dervişoğlu ve Ndombele yedek kulübesinde maça başladı. Kerem Aktüroğlu, Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan ise 11'de yer buldu.  Sarı kırmızılılarda oynayıp oynamayacağı merakla beklenen oyuncular Icardi ve Sanchez ise maça yedek kulübesinde başlayıp, ikinci yarı forma şansı buldu.

    Öte yandan bordo-mavili ekipte ikinci dönemini yaşayan tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı, iç sahada ilk kez bir maçta kalesinde 5 gol gördü. Ayrıca Galatasaray, lig tarihinde Trabzonspor'a konuk olduğu bir müsabakada ilk kez 5 gol kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow