Afrika Kupası'nda tarihe geçen hakem

Zimbabve ile Gine arasındaki karşılaşmada orta hakem olarak görev alan Salima Mukansanga, Afrika Kupası tarihinde maç yöneten ilk kadın hakem oldu.
B Grubu'nda Zimbabve'nin Gine'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada başarıyla görev yapan Mukansanga, Afrika Uluslar Kupası tarihinde düdük çalan ilk kadın orta hakem oldu.
Karşılaşmadaki diğer ilk ise maçtaki tüm hakem kadrosunun kadınlardan kurulmasıydı. Salima Mukansanga'nın yardımcılığını Faslı Fatiha Jermoumi ile Kamerunlu Carine Atemzabong üstlenirken, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak Faslı Bouchra Karboubi görev aldı.
Salima Mukansanga, Afrika Uluslar Kupası'nda 10 Ocak tarihinde oynanan Gine-Malavi maçında, turnuvanın ilk kadın dördüncü hakemi olarak da görev yapmıştı.
Salima Mukansanga, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, "Dünyaya nelere yapabileceğimiz göstermeliyiz. Zor seviyedeki erkek futbol maçlarını başarıyla yönetebiliriz. Oyunun kuralları herkes için aynı. Artık VAR sistemi de bize yardımcı oluyor. Dünya Kupası, olimpiyatlar, bütün maçlar aynı. Hakemlik mesleği, kadınlar için büyük bir fırsat. Başka kadınların da beni desteklemesini ve dünya genelinde kadın hakem sayısının hızla artmasını istiyorum. Çünkü iyi şeyler yapabiliriz." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fenerbahçe Kaptanı Edin Dzeko'dan ofsayt tepkisi: Garip çizildi!
Arda Güler'in asisti kupayı almaya yetmedi! Barcelona, Real Madrid'i bir kez daha mağlup etti...
Gaziantep FK - Fenerbahçe Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Gaziantep FK - Fenerbahçe maçında ilk 11'ler!
Ali Koç: Fenerbahçe, tezahüratlarla başkan değiştirecek kulüp değildir
Galatasaray'da hedef çifte kupa! Dursun Özbek'ten açıklamalar...