Rıza Çalımbay: Bugün hakemden sıkıntılıyız

Rıza Çalımbay: Bugün hakemden sıkıntılıyız
expand
KAYNAKCnnturk.com

Rıza Çalımbay, Sivasspor’un Göztepe maçındaki hakem kararlarına tepki gösterdi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Atakaş Hatayspor, Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında ise Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu.

Hakemin yönetimini eleştiren Çalımbay, şunları söyledi:

"Şimdi hakem arkadaşımız, bir şey de diyemiyoruz artık. Hakemlerle de uğraşmak falan da istemiyoruz. Bizim işimiz değil o. Görmediği penaltıyı verdi. Bizim kendi gördüğü, önünde bir metre mesafedeki pozisyonda penaltı verdi; eliyle de işaretini yaptı. Ondan sonra gitti 5 dakika, 7 dakika VAR'ın başında durdu. VAR'ı eğer kullanıyorlarsa, kullanacaklarsa Avrupa'da nasıl yapıyorlarsa öyle yapsınlar. Avrupa'da 5 saniyede hemen kararını veriyor hakem. Kendi inisiyatifini fikrini kullanıyor, penaltı gördüyse penaltısını veriyor ama bizimki öyle değil. İşte maçın sonuna doğru Göztepeli bir arkadaş yuvarlanarak taca çıktı. Ona faul verdi. Yani o gol olsa ne olacak? Bu kadar kötü yönetmemeleri gerekiyor. Birazcık dikkat etmeleri gerekiyor. Hiçbir takımı mağdur etmemeleri gerekiyor. Bize ne veriyorsa onlara da versin aynısını ama bugün maalesef sıkıntılıyız. Zaten biz gelmeden önce burada Hatay'ın Antalya maçını yönetmiş. Orada da hemen hemen aynı şeyler olmuş. Kırmızı kartlar, penaltılar hepsi olmuş.”

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Buna karşın takımının oyundan kopmadığını da söyleyen Çalımbay, “Biz yine de maçı bırakmadık. Sonuna kadar mücadele ettik. Tabii ki 1 puan bizi kurtarmaz. Bizim çünkü seri yapmamız gerekiyor. Onun için de şu devre arasını çok iyi şekilde değerlendirip, ondan sonra takımımızı iyi bir yere getirmeye çalışacağız” dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow