hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maradona: "Suçlu Messi değil benim"

    Maradona: Suçlu Messi değil benim
    expand

    Arjantin teknik direktörü Diego Maradona, Dünya Kupası elemelerinde 3-1 kaybettikleri Brezilya maçında Lionel Messi'nin değil kendisinin suçlu olduğunu söyledi.

    Arjantin, Dünya Kupası elemeleri Güney Amerika grubundaki kritik maçta ezeli rakibi Brezilya'ya kendi sahasında 3-1 yenilerek finallere katılma şansını zora soktu.

    Takıma liderlik etmesi beklenen Messi'nin performansı hayal kırıklığı yaratırken, Nisan ayındaki 6-1'lik Bolivya hezimetinden sonra ağır eleştiriler alan Diego Maradona'nın geleceği de yeniden tartışma konusu oldu.

    İstifayı kesinlikle düşünmediğini belirten Maradona, Messi'ye de sahip çıktı.

    Maradona, "ben asla bir oyuncumu hapise göndermem, bu yenilginin tek sorumlusu benim. Kazanarak Dünya Kupası'na yaklaşmak istiyorduk ama olmadı. Brezilya'ya yenilmek her zaman kötüdür ama beni bitirmez" dedi.

    Takım olarak kaybettiklerinin altını çizen Maradona, "Messi iyi oynadı ve yapması gerekeni yaptı, suçlu değil. Ona yüklenmeyin çünkü tek başına oynamıyor" diye konuştu.

    Bolivya hezimetinden sonra takıma çok kızdığını ancak Brezilya maçı için böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Maradona, şimdi tek hedeflerinin deplasmanda Paraguay'ı yenmek olduğunu söyledi.

    Güney Amerika eleme grubunda 30 puanla zirvede yer alan Brezilya finalleri garantiledi, Paraguay ve Şili 27'şer puana sahip. 22 puanlı Arjantin, arkasından gelen Ekvador ve Kolombiya'nın sadece iki puan önünde.

    Diego Maradona'nın takımı deplasmanda Paraguay ile karşılaştıktan sonra Peru'yu konuk edecek ve son maçını 18 puanla yedinci durumda bulunan Uruguay ile 13 Ekim'de yapacak.

    İlk dört takımın doğrudan finallere katılma hakkı kazandığı Güney Amerika grubunda beşinci takım, CONCACAF dördüncüsü ile iki ayaklı play-off maçları oynayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow