hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mağdur İrlanda'dan maç tekrarı talebi

    Mağdur İrlandadan maç tekrarı talebi
    expand

    İrlanda, Fransa ile oynadığı Dünya Kupası play-off rövanş maçının yeniden oynanmasını istiyor.

    İngiliz The Guardian gazetesi, İrlanda Adalet Bakanı Dermot Ahern'in, Fransız Thierry Henry'nin gol pasını vermeden önce, topun eline değdiği ve hile yaptığı gerekçesiyle maçın yeniden oynanmasını talep ettiğini yazdı.

    FIFA'ya çağrıda bulunan Ahern'in, "bu sonuç böyle olduğu gibi kalırsa, hile yapan kazanır gibi bir duruma destek verilmiş olunacak" dediği kaydedildi.

    İngiliz ve İrlanda basınında geniş yer verilen maçla ilgili gazeteler, "İrlanda, Thierry Henry'nin zalim eliyle kupadan elendi", "Henry'nin el topuna karşı Cesur İrlanda futbolu" başlıkları atarak, İrlandalıların maçla ilgili tepkilerine yer verdi.

    Fransa, İrlanda ile oynadığı ilk maçta 1-0 galip gelmiş, rövanş maçının normal süresini aynı skorla yenik kapattıktan sonra uzatmada Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 yaparak Güney Afrika vizesini almıştı.

    Tekrar yok

    FIFA, İrlanda ile Fransa arasında yapılan Dünya Kupası play-off maçının yeniden oynanmayacağını bildirdi.

    FIFA, hakemi "maçla ilgili kararlarda tek ve tam yetkili" kılan kurallara göre oyunun tekrar oynanma imkanının bulunmadığını belirtti. Ancak İrlanda Futbol Federasyonu her şeye rağmen maçın tekrarı için resmi itirazını yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow