hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MAÇA DOĞRU | Grup lideri A Milli Futbol Takımımız, soğuk İzlanda deplasmanında! Milli maç ertelenecek mi? Karar verildi...

    Grup lideri A Milli Futbol Takımımız, soğuk İzlanda deplasmanında Milli maç ertelenecek mi Karar verildi...
    expand

    A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında bu akşam deplasmanda karşılaşacağı İzlanda ile 15. randevuya çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milliler, 13'ü resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile yaptıkları 14 maçta 8 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 3 maç beraberlikle sonuçlanırken, ay-yıldızlı ekip 3 karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı.

    Yedisi İzlanda'da, 7'si Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 24 gole, Türkiye 14 golle yanıt verdi.

    İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı ay-yıldızlı ekip 3-1 kazandı.

    SON DAKİKA

    UEFA, İzlanda - Türkiye maçının bugün planlandığı yer ve saatte oynanacağını açıkladı.

    İzlanda - Türkiye maçı öncesi, zemini örten brandalar kaldırıldı.

    MİLLİ TAKIM'IN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MAÇ YÜZDE 51 ERTELENEBİLİR

    İzlanda ile Türkiye arasında Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanacak karşılaşma ertelenmezse bu akşam TSİ 21.45'te başlayacak.

    SON DAKİKA GELİŞMESİ

    TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, “Saha şu an don halinde. TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu anda erteleme ihtimali yüzde 51” dedi. 
     

    BİR SORUN GÖRÜNMÜYOR

    Skorer'in haberine göre; İzlanda - Türkiye maçı için hava durumuyla ilgili şu anlık herhangi bir problem görülmüyor. İzlanda'da hava günlük güneşlik. Yetkililer hava şartlarının maçın oynanması için elverişli olduğunu ifade etti. Zemin ile ilgili maç öncesinde önlem alındı.


    Öte yandan; UEFA yetkilileri, İzlanda-Türkiye maçının oynanacağı sahanın zeminini inceledi. Saat 13.30'da 'eşgüdüm toplantısı' yapılacak ve  UEFA yetkilileri ve hakemler İzlanda - Türkiye maçı için saat 15.00'te stadın zeminini kontrol edecek ve maçın oynanıp oynanmayacağına karar verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    HAVA ÇOK SOĞUK

    İzlanda'nın başkenti Reykjavik oynanacak maç, oldukça soğuk geçecek. Maç saati 21.45'te, kentte hava sıcaklığının 2 derece olması bekleniyor.


    Milli futbolcular Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu'nun paylaşımı şehirdeki son durumu gösterir nitelikte.

    MAÇA ERTELEME TEHLİKESİ

    İzlanda'da etkisini göstermeye başlayan don yüzünden saha zemininin olumsuz etkilenebileceği, bu yüzden İzlanda-Türkiye karşılaşmasının ertelenme ihtimali bulunduğu belirtildi. Visir'e göre UEFA yetkilisi dün federasyon ve stat görevlileriyle yaptığı görüşmenin ardından maçla ilgili kararı, bugün gerçekleştirecekleri son incelemeye bıraktı.

    Öte yandan İzlanda - Türkiye maçı öncesi stadyumdaki tedbirler dikkat çekti. Stadyumun zeminine koruyucu örtü örtüldüğü gözlemlendi.

    (MİLLİYET)

    İZLANDA - TÜRKİYE MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

    İzlanda - Türkiye maçı bu akşam saat 21.45'te, TV8'den canlı yayınlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İZLANDA MUHTEMEL 11

    İzlanda: Valdimarsson, Sampsted, Ingason, Gretarsson, Tomasson, Anderson, Gudmundsson, Traustason, Gudjohnsen, Sigurdsson, Oskarsson

    TÜRKİYE MUHTEMEL 11

    Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Kerem Aktürkoğlu, Bertuğ Yıldırım

    KADROMUZ

    A Milli Takım'ın İzlanda maçı kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

    Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (ikas Eyüpspor)

    Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydın (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

    Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

    Forvet: Ahmed Kutucu (ikas Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MİLLİLER KAPALI ALANDA ÇALIŞTI

    UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında bu akşam deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını dün akşam kapalı antrenman sahası Midgardur Spor Kompleksi'nde teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde yaptığı antrenmanla tamamladı.

    ORKUN KÖKÇÜ: İLKİ BAŞARMAK İSTİYORUZ

    Milli futbolcu Orkun Kökçü de bu akşam İzlanda'yı deplasmanda mağlup ederek bir ilki başarmak istediklerini söyledi.

    Orkun, İzlanda'ya karşı deplasmanda kazanamadıklarını takım içinde de konuştuklarını belirterek, "Bu maç öncesinde rahatız, bu zamana kadar iyi performanslar gösterdik, iyi sonuçlar aldık. Yarın da ilki başaran jenerasyon olmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

    MONTELLA: İZLANDA, BURADA TARİHİ SONUÇLAR ALIYOR

    UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında bu akşam İzlanda'ya konuk olacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, karşılaşmanın grup için anahtar niteliği taşıdığını söyledi.

    Montella, İzlanda'da çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

    "Grup için anahtar bir maç. İzlanda'nın burada bize karşı tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz. Sonuçlara bakmaksızın söylüyorum, tarih bizden yana olmasa da neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Saha şartları ve atmosferden kaynaklı zorluklar olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Şartlara çok çabuk adapte olmalıyız, kendi özelliklerimizle bunların üstesinden gelinebileceğimizi düşünüyorum. Rakibimiz bu şartlarda oynamaya daha alışık ama bu bizim için bir bahane değil. En fazla rüzgar bizi rahatsız edebilir, o da beni en çok rahatsız eden konudur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İZLANDA KARNEMİZ KÖTÜ

    A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 7 maçta da galip gelemedi.

    Ay-yıldızlı ekip, deplasmanda oynadığı 7 maçta 6 yenilgi alırken, yalnızca 1 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

    İzlanda'da oynanan maçlarda kalesinde 16 gol gören Türkiye, rakip kaleye yalnızca 3 gol atabildi.

    GALİBİYETLERİMİZ İÇ SAHADA

    A Milli Takım, İzlanda karşısında elde ettiği 3 galibiyetin tamamını Türkiye'de oynanan maçlarda elde etti. Ay-yıldızlı ekip, Türkiye'de oynadığı 7 maçın 3'ünü kazanırken, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

    İstanbul'da 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde rakibini 5-0 yenen ay-yıldızlılar, Konya'da oynadığı 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu mücadelesini de 1-0 kazandı.

    Milli Takım, 9 Eylül'de İzmir'de oynanan UEFA Uluslar B Ligi karşılaşmasını Kerem Aktürkoğlu'nun 3 golüyle 3-1 galip tamamladı.

    EFSANE FRİKİK GOLÜ

    İki ülke milli takımları, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde de aynı grupta yer aldı.

    Ay-yıldızlı ekip, Reykjavik'te 9 Eylül 2014'te rakibine 3-0 yenilerek grup maçlarına kötü bir başlangıç yaptı.

    Milliler, 13 Ekim 2015'te, gruptaki son maçında Konya'da ağırladığı rakibini son dakikada Selçuk İnan'ın serbest vuruştan attığı golle 1-0 yenerek en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini aldı.

    MİLLİLERDE İKİ EKSİK

    Milli takımda, İzlanda mücadelesi öncesinde iki eksik bulunuyor.

    Karadağ karşılaşmasında sağ arka adalesinden sakatlanan Barış Alper Yılmaz ile kart cezalısı Kaan Ayhan, bu mücadelede forma giyemeyecek.

    İLK RANDEVU 1980

    İlk olarak 24 Eylül 1980'de, 1982 Dünya Kupası Elemeleri için İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millilerin tek golünü, Fatih Terim penaltıdan attı.

    Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de ise 1990 Dünya Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp rövanşı da 2-1 kaybetti.

    İki ülke A milli takımları daha sonra 1991 yılında özel bir maçta karşı karşıya geldi. Maçı İzlanda 5-1 kazandı.

    İzlanda ve Türkiye 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eşleşti. 1994 yılında oynanan ilk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow