hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe, Avrupa arenasında! Lugano maçı öncesi son gelişmeler

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında bu akşam deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, iki kez Devler Ligi şampiyonluğunu kazanan yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile Avrupa arenasında boy gösterecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçındaki rakibi İsviçre temsilcisi Lugano ile olacak. Bu akşam TSİ 21.30'da Thun Stockhorn Arena'da oynanacak mücadele D-Smart ile D-Smart GO’dan yayınlanacak.

     D-Smart GO'ya dsmartgo.com.tr adresinden hemen üye olabilirsiniz. 

    İLK 11'LER BELLİ OLDU

    Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Grgic, Bislimi, Doumbia, Cimignani, Bottani, Aliseda

    FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Fred, Krunić, Szymanski, Tadic, Kent, Dzeko

    STOCKHORN ARENA'DA SON DURUM
    FENERBAHÇE'DEN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MOURINHO'DAN ZEMİN ELEŞTİRİSİ

    Jose Mourinho, karşılaşmanın sentetik çimde oynanacak olmasının hatırlatılması üzerine ise "Sentetik çimde oynanacak olması ev sahibi takımın tercihi, kendileri için avantaj olduğunu düşünüyorlardır. Futbol her zaman güzel, yeşil zeminde oynanmalı. Bunu hala avantaj olarak kullanmaya çalışan kulüpler var. Biz de buna adapte olmalıyız. Zeminin kuru olduğu yerlerde idman yaptık, yeşil zemine kıyasla top daha yavaş ilerliyor ama buna adapte olmalı ve yarınki maçı çıkıp kazanmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

    LUGANO MUHTEMEL 11

    Lugano muhtemel 11'i: Saipi, Brault-Guillard, Mai, El Wafi, Valenzuela, Belhaj Mahmoud, Doumbia, Cimignani, Bislimi, Bottani, Aliseda

    FENERBAHÇE MUHTEMEL 11

    Fenerbahçe muhtemel 11'i: Livakovic - Osayi - Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Fred, Szymanski - Tadic, Ryan Kent, Edin Dzeko

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    SASIVARI'DEN MOURINHO'YA ÖVGÜ

    Lugano Yardımcı Antrenörü Selcuk Sasivari, "Mourinho, dünyadaki en iyi teknik direktörlerden birisi. Fenerbahçe de Türkiye'nin en büyük takımı. Zor maç olacağını biliyoruz. Tadic, Dzeko, Szymanski, Osayi-Samuel ve Djiku gibi önemli oyuncuları var. Kendi futbolumuzu oynamak bizim için en önemlisi" dedi.

    DJİKU: HEDEFİMİZ TÜM MAÇLARI KAZANMAK

    Fenerbahçe'nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, Lugano'nu yenerek resmi maçlara iyi başlamak istediklerini söyleyerek, "Fenerbahçe büyük bir takım, büyük takımda da büyük oyuncular olur. Bu rekabeti arttırır, rekabet de takıma fayda getirir. Tüm oyuncular en iyisini ortaya koymaya çalışıyorlar. Lugano iyi bir takım, geçen sezona bakacak olursak ligi ikinci sırada tamamladılar, fazla gol atan bir takım. Biz de yarınki maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Kendimizi hazır hissediyoruz, ilk resmi maçla iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Hedefimiz içeride ve dışarıda tüm maçları kazanmak" açıklamalarında bulundu.

    MOURINHO: KAZANMAK İÇİN GELDİK

    UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında bu akşam İsviçre'nin Lugano takımıyla deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Jose Mourinho, "Buraya maçı kazanmak için geldik" dedi.

    Takım içerisinde herkesin en iyisini yapmak için çalıştığını belirten Mourinho, "Şu ana kadar yaklaşık 30 idman ve 5 hazırlık maçı yaptık. Her idmandan ve her futbolcudan ortaya koyduğu performans için çok mutlu oldum. Herkes gelişmek için ve bana adapte olmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Oyuncular takıma adım adım katıldı. Avrupa Şampiyonası'ndan elendikçe gelen oyuncular oldu. Son katılan oyuncu grubuyla sadece 3 idman yaptık. İlk günden bu yana yaptığımız çalışmalardan çok keyif aldık. Yarın iyi başlangıç yapmak önemli, bu tarz maçları düşünerek idmanlarımızı yaptık" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ELENİRSE AVRUPA LİGİ

    Fenerbahçe, Lugano'ya elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Dinamo Kiev - Partizan eşleşmesinin mağlubu ile karşılaşacak.

    RAKİP LILLE OLACAK

    Sarı-lacivertliler, Lugano’yu elemesi durumunda sırasıyla 3. eleme ve play-off turunda maçlar oynayacak. Kanarya turu atlaması durumunda, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda ise Lille ile karşılaşacak.

    HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ HASRETİNE SON VERMEK

    Kanarya, Mourinho önderliğinde Devler Ligi hasretini bitirmek istiyor. Şampiyonlar Ligi’ne en son 2008-2009 sezonunda katılan Fenerbahçe, Porto ve Inter ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan hocası Mourinho ile rakiplerini eleyerek Devler Ligi'ne katılmayı hedefliyor. İstanbul temsilcisi, geçen sezon Konferans Ligi çeyrek final mücadelesinde Yunan ekibi Olympiakos'a elenmişti. Lugano ise Konferans Ligi’nde Beşiktaş ile aynı grupta yer almış ve grubu son sırada tamamlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow