hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasımpaşa’dan harcama limitleri tepkisi

    Kasımpaşa’dan harcama limitleri tepkisi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kasımpaşa, TFF’nin belirlediği harcama limitlerinin haksız rekabet oluşturduğunu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süper Lig kulüplerinden Kasımpaşa, TFF tarafından belirlenen harcama limitleriyle ilgili bir açıklama yaptı ve miktarların tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

    Kasımpaşa, kulübün başarılı gidişatının söz konusu limitle sürdürülmesinin mümkün olmadığına dikkat çektiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    “Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 19 Haziran 2024 tarihli toplantısında 2024-2025 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ni belirleyerek 2023/2024 Futbol Sezonunu 5’inci olarak tamamlayan Kulübümüzün harcama limitinin 246.647.933-TL şeklinde hesaplandığını duyurmuştur. TFF tarafından açıklanan tablo incelendiğinde Kulübümüzün en düşük harcama limitine sahip Kulüp olduğu görülmektedir. Nitekim Kulübümüz 2023/2024 futbol sezonunu, yine düşük bir harcama limitine rağmen başarılı bir şekilde tamamlamışsa da bu başarısının devamı yine tablodaki en düşük harcama limitine tabi tutulması karşısında oldukça güçleşmektedir. Bu durumun devamının haksız rekabete sebebiyet vereceği sabittir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF tarafından hesaplanan harcama limitlerinin aynı lig içerisindeki kulüpler arasındaki rekabeti bozmaması amacıyla gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Kulübümüzün finansal kuruluşlara ve 3’üncü şahıslara hiç borcunun olmaması gözetildiğinde kendi kendine yeten Kulüplerin mağduriyetinin giderilmesi maksadıyla Talimat değişikliği yapılması yönünde Kulübümüz tarafından TFF’ye başvurulduğunu, TFF’yi gerekli işlemleri yapması için göreve davet ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow