İspanya'da 2 dev hariç bütün takımlar borç batağında

İspanya'da 1. lig (La Liga) ve 2. ligde mücadele eden kulüplerin maliyeye borçları 230 milyon euro olarak açıklandı.
Galatasaray'da Sneijder bu hafta yok
İspanya Spor Yüksek Konseyi Finans Kontrol Bölümü Başkan Yardımcısı Fernando Puig de la Bellacasa ile 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun yöneticilerinden Javier Gomez, İspanyol kulüplerinin ekonomik durumlarıyla ilgili basına bilgi verdi.
La Liga ve 2. ligde yer alan 40 kulüpten sadece Real Madrid ile Barcelona'nın maliyeye borcu bulunmadığını belirten Gomez, 230 milyon euroluk toplam borcun yüzde 70'inin La Liga'dan Atletico Madrid ve Espanyol ile 2. ligden Valladolid, Zaragoza, Elche ve Mallorca kulüplerine ait olduğunu duyurdu.
Ülkedeki futbol kulüplerinin büyük bir ekonomik krizi atlattıklarını ifade eden Gomez, kulüplerin maliyeye 2012'de 750 milyon euro olan toplam borcunun, yapılan anlaşma sayesinde 4 yılda 520 milyon euro düşürüldüğünü vurguladı.
Gomez, mevcut durumda İspanyol futbol ekonomisinin sağlam olduğunu dile getirerek, La Liga kulüplerinin 2019'da Avrupa'nın en sağlıklı futbol ekonomisi konumuna geleceğini iddia etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Galatasaray maçı sonrası Samsunspor'dan Drongelen'in pozisyonuna tepki: Dirsek bize, kart bize... ADALET?
Samsunspor'un iptal edilen golünde ofsayt var mı? Geceye damga vuran pozisyon...
Beşiktaş, Başakşehir maçına hazır
Sivas'ta kar yağışı etkili oldu! Fenerbahçe maçı öncesi yoğun önlemler alındı...
Fenerbahçe'nin Slovak yıldızı Milan Skriniar'dan açıklamalar!