hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnönü'de "Demirören istifa" sesleri

    İnönüde Demirören istifa sesleri
    expand

    Beşiktaş'ın İnönü'de Wolfsburg'a 3-0 yenildiği Şampiyonlar Ligi maçında siyah-beyazlı taraftarlar başkan Yıldırım Demirören'i istifaya davet eden tezahüratlar yaptı. "Defol git başkan", "Başkan olsana, başkan olsana, Fenerbahçe'ye başkan olsana", "Kadıköy'e maça gitsene" diye bağıran taraftarlar, teknik direktör Mustafa Denizli'yi istifaya çağırıp, futbolcuları da protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu ilk ikide bitirme şansını, Wolfsburg'a İstanbul'da 3-0 yenilerek kaybetti.

    Beşiktaş'ın, Wolfsburg'a kendi evinde 3-0 yenilerek gruptan çıkma şansını yitirmesi, siyah-beyazlı taraftarlarla kulüp başkanı Yıldırım Demirören'i bir kez daha karşı karşıya getirdi.

    Öfkeli taraftarların, Alman takımının 80. dakikada gelen ikinci golünün ardından kendisine yönelik protestosuna başkan Demirören sert tepki gösterince, BJK İnönü Stadı'nda gergin anlar yaşandı.

    Wolfsburg'un ikinci golünün ardından, "Yeter Yıldırım Demirören" diye bağırmaya başlayan taraftarlar, son maçlarda başkanlarına gösterdikleri tepkiyi tekrarladılar. Maçı protokol tribününde izleyen Demirören, birden ayağa kalkarak, kapalı tribünde başlayan protestolara yönelik eliyle işaret yaparak, tepki gösterdi.

    Oldukça öfkelendiği gözlenen Demirören'i, maçı birlikte izlediği Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetici arkadaşları yatıştırmaya çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Defol git başkan"

    Başkanın bu beklenmedik tepkisi üzerine tribündeki gerilim daha da artarken, siyah-beyazlı taraftarlar, Yıldırım Demirören'e hakaret içeren söylemlerde bulundu.

    "Defol git başkan", "Başkan olsana, başkan olsana, Fenerbahçe'ye başkan olsana", "Kadıköy'e maça gitsene" diye bağıran taraftarlar, teknik direktör Mustafa Denizli'yi istifaya çağırıp, futbolcuları da protesto etti.

    Taraftarlar, maçın son anlarında sırtlarını sahaya dönerek, protestolarını sürdürdü. Öte yandan, Alman takımını maç sonu alkışlayarak soyunma odasına gönderen Beşiktaşlı taraftarlar, "Wolfsburg" diye bağırdı. Başkan Demirören, maç sonu geniş güvenlik önlemleri altında stattan ayrılırken, kendisine yönelik tepkiler stat dışında da sürdü.

    Dört maç sonunda bir puanla son sırada bulunan siyah-beyazlılar beşinci maçını Old Trafford'da Manchester United ile oynayacak. Dört puanlı CSKA Moskova ise yedi puanlı Wolfsburg'u konuk edecek.

    Sivok cezalı

    Beşiktaş'ta sarı kart gören Çek savunma oyuncusu Tomas Sivok, Manchester United maçında cezalı duruma düştü.

    Maçın öncesinde bağırsak enfeksiyonuna yakalanan Fabian Ernst, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları bulunan Nihat, İbrahim Toraman ve Rüştü'nün ardından Ernst'in de hastalanıp Wolfsburg karşısında görev alamaması, Beşiktaş teknik  heyetini zora soktu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rüştü'nün yerine Hakan

    Ankaragücü maçında sakatlanan kaleci Rüştü'nün iyileşememesi nedeniyle Denizli kaledeki tercihini Hakan'dan yana kullandı. Yedek kaleci olarak da sahaya genç Korcan çıktı.

    Tribünler dolmadı

    Beşiktaş ile Wolfsburg arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında BJK İnönü Stadı tribünleri dolmadı. Bilet fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle özellikle kale arkası tribünlerde (75 TL) boşluklar göze çarptı.

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Başkan Vekili Lutfi Arıboğan da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow